• Green Card Çekiliş Sonuçları 7 Mayıs 2019 19:00 TSİ İtibarı ile Açıklanacaktır.. Ekstra bilgi için burayı ziyaret edebilirsiniz..

Amerika B1/B2 Türü Turist Vizesi Nasıl Alınır ve Gerekli Belgeler Nelerdir?

GRF

Administrator
Yönetici
Öncelikle ABD Turistik yani B1/B2 vizesi almak için neler yapılır ile başlayalım. Eğer Amerikaya gitmeye karar verdiyseniz ve gidiş sebebiniz turistik ise yapmanız gerekenleri eksiksiz yaparsanız hiç şüphesiz ki 10 yıllık ABD B1/B2 vizesini almanız kaçınılmaz.

1- Vize için gerekli belgelerin toplanması
2- Fotoğrafın hazır olması
3- DS-160 formunun eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulması
4- Vize ücretinin ödenerek mülakat randevusunun alınması
5- Randevu günü ve saatinde konsoloslukta mülakata girilmesi

Vize için Gerekli Belgelerin Hazırlanması
1. Pasaport
2. 2 Adet Biometrik Fotoğraf
3. DS-160 Vize Başvuru Formu
6. Nüfus Cüzdanı ve Evlilik Cüzdanı
7. Amerika Ziyaretçi Vizesi Talep Dilekçesi(varsa)
8. İş / Mesleki Durumuna İlişkin Belgeler
9. Başvuru sahibinin veya sponsorun şirketine ait belgeler
10. Finansal Duruma İlişkin Belgeler
11. Seyahat Planını Destekleyici Belgeler

Amerika Turist Vizesi için Biometrik Fotoğraf
Vize için Fotoğrafı için bir fotoğrafçıya gitmeniz ve Amerika vizesi için fotoğraf çektirmek istediğinizi söylemeniz yeterli olacaktır. Ekstra olarak Fotoğraf ölçüleri ve özellikleri ne olacak diye soracak olursanız.
Fotoğrafın boyutları ise şöyle 51x51mm (2x2inch) ve genişliği ile yüksekliği 600px olmalıdır. Bu da 300 dpi anlamına gelmektedir. Fotoğraf ölçüleri ve özellikleri aşağıdaki resimde olduğu gibidir.



DS-160 Amerika vizesi Formu Nasıl Doldurulur?
Fotoğraf kısmını çözüme kavuşturduktan sonra ABD'nin resmi sitesinden online bir form doldurmanız gerekiyor. Turist vizesi almak için doldurulabilecek en uzun formla karşı karşıya olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. DS-160 vize başvuru formu, Amerika turist vizesi randevusu almadan önce doldurmanız gereken zorunlu ve size ait bilgilerin girildiği bir online bir formdur. DS-160 Başvuru formunun açılış sayfası aşağıdaki gibidir. Select Location(Mülakata gideceğiniz lokasyon)'u İstanbul veya Ankara yaparak başlayabilirsiniz.



adadaddd.jpg



DS-160 Formunun Doldurulması
DS-160 Başvuru Formu Linki: Nonimmigrant Visa - Instructions Page


Vize ücretinin ödenerek mülakat randevusunun alınması
Bir diğer aşama ise DS-160 formu doldurulduktan sonra Vize mülakatı için randevu alınması. Aşağıda bulunan Vize randevu linkine tıklayarak Göçmen Olmayan Vize türünü seçerek DS-160 formundan sonra sizlere verilen DS-160 Numarası ile kayıt olarak vize ücreti olan 160 Dolar'ı yatırarak(Kredi Kartı veya Banka ile) randevuyu almak.


Vize Randevusu Almak

Vize Randevusunu Linki: CSRA Visa Information Service
 
Son düzenleme:

gokhanemir

Üye
Üye
Amerika vizesi için gerekli belgeler tek tek önem arz ediyor. Değerli adminim teşekkür ederim. Bilgiler gerçekten önemli.
 
Reactions: GRF

Facebook Sayfamız

Üst Alt