• Green Card Çekiliş Sonuçları 7 Mayıs 2019 19:00 TSİ İtibarı ile Açıklanacaktır.. Ekstra bilgi için burayı ziyaret edebilirsiniz..

Ankara Anlaşması Vizesinde Değişiklik yapıldı!

GRF

Administrator
Yönetici
İngitere'de yaşamak ve çalışmak için çok sayıda vize çeşidi mevcuttur. Durum şöyle ki Türkler'in en çok tercih ettiği İngiltere ve Türkiye arasında özel bir anlaşma olan Ankara Anlaşması vizesidir. Ankara Anlaşması vizesinde Türkler kendi işini yapmak üzere başvuruda bulunup kabul edilirse ailesi ile birlikte İngiltere'ye taşınabiliyor.

Peki Ankara anlaşması vizesi ile ne kadar sürede İngiliz vatandaşı olabiliriz?
Ankara Anlaşması Vizesi aldığınızda öncelikle 1 yıllık, sonrasında ise 3 yıllık vize başvurusu yapmak şartıyla kabulü halinde 4 yıl boyunca İngiltere'de geçici oturum izni alma şansı kazanabiliyorduk. 1+ 3 yıl oturum süresi sonunda ise süresiz oturum izni başvuru hakkı alma sansımız doğuyordu. Süresiz oturum iznini elimize geçtikten 1 yıl sonra ise İngiliz vatandaşlığına başvuru hakkı elde ediyorduk. Yani Ankara Anlaşması Vizesi 5 yıl gibi uzun olmayan bir süre ile İngiliz vatandaşlığını almayı imkan sağlayan, bu anlamda en avantajlı vize türüydü. Fakat Haziran 2018 yılı itibariyle yapılan yeni düzenlemeler ile Ankara Anlaşması vizesinin şartları maalesef değişti.

Haziran 2018'de Yapılan Değişiklik ise..

Ankara anlaşması vizesinde ki bu değişikliklerin nasıl uygulanacağı konusunda İngiltere İçişleri Bakanlığı geçtiğimiz günlerde (06.07.2018) yeni bir bildiri yayınlayarak duyurdu. Yeni düzenlemelere göre, asıl başvurunun sahibi ve ona bağlı eş ve çocuklar da aşağıdaki şartları sağlamaları ve bu şartları sağladıklarında bireysel olarak başvuru yapmaları gerekiyor.

Yayınlanan güncel bildiriye göre
1-
Süresiz oturuma başvuru süresi 5 yıldır.
2- Bu 5 yıllık süre içerisinde her yıl için en az 180 gün Birleşik Krallık'ta bilfiil yaşama şartı aranmaktadır.
3- Bununla birlikte 18 yaşını geçmiş olan her hak sahibi, vatandaşlık sınavı olarak bilinen “Life in the UK" sınavını geçmek zorundadır.
4- Yine 18 yaşını geçen her hak sahibi, B1 seviyesinde İngilizce dil sınavını geçmek zorundadır.
5- Hak kazanmış başvuru sahibi, eşi ve 18 yaşından büyük çocukları, başvuru ücreti ödemek durumundadır. (Güncel başvuru ücreti son olarak kişi başı £2,389 olarak güncellendi)
 
Son düzenleme:

gokhanemir

Üye
Üye
Eski sistemde oturmayan sorunlar vardı. 2018 değişimiyle görüyorum ki bu sorunu aşmışlar. Düzenleme getirilmesi çok iyi olmuş. Bilgiler için teşekkürler.
 

Facebook Sayfamız

Üst Alt