Ankara Antlaşması(ECAA Agreement) ile İlgili Bilinmesi Gerekenler

GRF

Administrator
Yönetici
Ankara Antlaşması(ECAA Agreement) vizesi nedir öncelikle ondan bahsedelim

Ankara Anlaşması, 12 Eylül 1963 tarihinde Başkent Ankara'da, Türkiye ile Avrupa Ekonomik Topluluğu(AET) arasında imzalanmış ve İngiltere tarafından Türk Vatandaşlarına verilen bir iş kurma izni vizesi sağlayan Antlaşmadır. Ankara Antlaşması, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına İngiltere'de iş kurma imkanı, serbest meslek sahibi olarak çalışma olanağı sağlayan bir antlaşmadır. Ankara Antlaşması başvuruları İngiltere'de yasal olarak ikamet ettiğiniz sürede ya da Türkiye'den de yapılabilmektedir.


Ankara Antlaşması(ECAA Agreement) ile İlgili Bilinmesi Gerekenler


1- Ankara Anlaşması yani ECAA Vizesi Kapsamına Hangi İş Kolları Girmektedir?
Bu anlaşma yalnızca serbest meslek sahibi dediğimiz İngiltere'de iş kurmak isteyen vatandaşlara uygundur. Kendi işinizi kurmak(Self Employment) amacıyla gidilebilen bir vize türüdür. Kesinlikle bir iş yerinde işçi olarak çalışmaya yönelik bir iş planı kabul edilmemektedir. Bu itibarla Ankara Antlaşmasıyla İngiltere'de bulunduğunuz zaman zarfında ürün satışı yapan bir iş yeri açabilir, ticaret yapabilir ya da bireylere ve kurumlara eğitim, danışmanlık vs. hizmeti verebilirsiniz.

2- İngilizce Bilmiyorum, Ankara Antlaşmasına Başvurabilir Miyim?
İngilizce bilmek Ankara Anlaşması başvurusunda bir gereklilik olarak bulunmamaktadır. Fakat yapılacak işin niteliklerine göre de bazı durumlarda belli düzeyde
İngilizce olmaması ret sebebi olabilmektedir.

3- Başvuru için Hangi Evraklar Gerekmektedir?
Başvuru için yapacağınız iş, bu iş için izleyeceğiniz plan, işle ilgili tecrübeleriniz, diplomalarınız, sertifikalarınız, referans mektupları vb. birçok evrakı hazır etmeniz gerekecektir. Bu sebeple başvurunuzu bir uzmanın hazırlaması ret cevabı almamanız açısından büyük önem arz etmektedir.
Ayrıca yapmak istediğiniz iş için gerekli olan paraya sahip olduğunuzu da ispat etmeniz gerekmektedir. Bunun için gerekli miktar yapacağınız işe göre değişse de parayı nasıl kazandığınız ya da nereden getirdiğinizi de ortaya koymanız gerekmektedir.

4- Ankara Anlaşması ile Ne Kadar Süre ile Vize Alabilirim?
Ankara Anlaşması serbest çalışma vizeleri öncelikle 1 yıl olarak verilir. Daha sonra kişinin 1 sene içindeki ekonomik durumunu gösterir belgelerle uzatma başvurusu yapması gerekir. Uzatma verilmesi halinde neticede 1+3=4 yıl boyunca
vize aldıkları bu işte çalışmaları durumunda, İngiltere'de süresiz olarak kalma başvurusu yapma hakkı doğar. Bu başvuru kabul edilebilir veya gerekli sorumlulukların yerine getirilmemiş olması veya az kazanç elde edilmiş olması sebebiyle reddedilebilir.

5- Ankara Anlaşması ile İngiltere Vatandaşı Olabilmek Mümkün Mü?
İngiltere süresiz oturum izni alındıktan 1 sene sonra yani toplamda 5 sene sonunda ise İngiliz vatandaşlığına başvuru yapabilme hakkı doğar. Burada önemle belirtmek gerekir ki Ankara anlaşması kapsamında belli bir süre İngiltere'de kalmanız buraya kadar bir şart değilken vatandaşlık müracaatınız kabulü için İngiltere'de en az 5 yıl yaşamış olmanız, bu 5 yıl süresince ülkeyi 450 günden uzun süre terk etmemiş olmanız şartı bulunmaktadır.
Vatandas.uk, uzman kadrosuyla Ankara Antlaşması vizesi başvurularının her aşamasında sizlere hukuki destek sağlamaktadır.
 

gokhanemir

Üye
Üye
Ankara Antlaşması bildiğimizin aksine gayet güzel bir antlaşmaymış. En azından şu anlık öyle görülüyor. Vize alma konusunda işe yarar bir antlaşmaymış.
 

Facebook Sayfamız

Üst Alt