İpucu İş Planı Nasıl Hazırlanır? Planda Neler Olmalı? Ne Kadar Sermaye Göstermeliyim?

GRF

Administrator
Yönetici
İngiltere ve İngiltere’ye yerleşmenin özellikle bu dönemde en hızlı, en mantıklı ve kolay yolu olan İngiltere Ankara Anlaşması Vizesi ile ilgili elimizden geldiği kadar güncelleyerek bilgi aktarıyor olacağız. Sizler paylaşımlarımızı okuyarak İngiltere’ye gelmeden önce ve geldikten sonra işinizi nasıl daha kolay halledebiliriz ve birçok konuda aradığı sorulara cevap bulmaya çalışacağız

İngiltere Ankara Anlaşması Vizesi alabilmek için ve bu vizeyi aldıktan sonra yapılacak birçok şey var. Vize başvuru süreci esnasında tabiki en çok zorlanılan kısım vize başvurusunda olması gerekenlerden olan İş planı(Business Plan).

Bu vize bir girişimci vizesi olduğu için İngiltere Vize Ofisi tarafından başvuran kişiden İngiltere’de yapmayı düşündüğü planladığı iş için bir iş planı istemekte. Bu plan kesinlikle İngilizce olmalı ve planda yapacağınız işi rakamlarla destekleyerek anlatmanız gerekmektedir.

Şunu söylemekte fayda olduğunu düşünüyorum eğer iş planınız sağlam değilse vize dosyanız ne kadar sağlam olursa olsun ve ne kadar sermayeniz olursa olsun malesef vize alamazsınız. O yüzden birçok kişi vize başvurusu için danışmanlık hizmeti alıyor.

Ayrıca işleriniz planlanmış şekilde yürüsün, zamanla yapacağınız çalışmaları, harcamaları, gideri, geliri hesaplayabilir ve takip edebilir durumda olmak istiyorsanız kendi planlamalarınız için de iş planı hazırlayabilirsiniz.

İş planında olması gereken temel başlıklar şunlardır;
  1. THE PURPOSE AND EXECUTIVE SUMMARY
  2. TARGET MARKET AND FIGURES
  3. SERVICES, TARGET SEGMENTS, COMPETITION
  4. CORE COMPETENCY
  5. EXECUTION PLAN
  6. CURRENT CLIENTELE
  7. WHY UK?
  8. MY WORK ETHICS AND CULTURE
Ne Kadar Sermaye Göstermeliyim?

Bu sorunun cevabı aslında tamamen İngiltere’de hangi işi yapacağınızla doğru orantılıdır. Örneğin bir yazılım işi yapacaksanız £5.000 ila £10.000 sterlin civarında bir sermaye yeterli olacağı düşüncesindeyiz zira yazılım geliştirmek için bir bilgisayar yeterli olmaktadır.

Benzer şekilde düşünecek olursak grafik tasarımı, web tasarımı, sosyal medya danışmanlığı, proje yönetimi, vs. gibi genelde bilgisayar başında halledilen ve bilgi, tecrübe ve eforun sermaye edildiği işler için bu civarda bir sermaye yani £5.000 ila £10.000 yeterli olacaktır.

Bu sermaye iş kurma masrafları ve ilk 3-6 ay için pazarlama ve satış faaliyetlerine yeterli olur.

Burda dikkat edilmesi gereken şey iş için kullanılacak sermaye ile yaşam masraflarının birbirinden kesinlikle ayrı tutulmasıdır. 5 ila 10 bin sterlin iş için gereken sermaye iken 4 ila 6 ay için yaşam masrafları 10-15 bin sterlin civarındadır.

Bu durumda İngiltere Vize Ofisi’ndeki (Home Office) vize memurlarına İngiltere’de ilk 6 ay işini devam ettirebileceğiniz izlenimini verebilmek için toplamda 15 ila 25 bin sterlin paranız olmalı ve bu parayı banka hesap dökümleriniz ile belgelemelisiniz. Bu para hesabınıza birkaç gün ya da birkaç hafta önce gelmiş ise bu kabul edilmez ve vize başvurunuz reddedilir.

Bu para hesabınızda en az 3 aydır duruyor olmalı ve tamamen sizin kontrolünüzde olmalıdır. Eğer 6 ya da daha uzun bir sürededir hesabınızda ise bu daha iyidir.

Eğer iş kurmak ve bu yaşam masrafları için aileniz size sponsor oluyorsa bu para ailenizin hesabında bu süreler kadar duruyor olmalı ve bunu banka hesap dökümleri ile belgeleyebiliyor olmalısınız. Bu belgeleme şu şekilde olur;

  • Size destek olan aile ferdinin hesap dökümü
  • Sizin hesabınıza bu aile ferdinin hesabından yapılan para transferinin belgesi yani dekontu
  • Bu aile bireyinin size destek olacağına dair yazacağı bir belge ve bu belgeyi ıslak imza ile imzalaması
Belirttiğimiz üzere bu miktardaki para sizin kendi biriktirdiğiniz para da olsa ailenizden destek almış da olsanız bu paraya en az 3 ay, mümkünse 6 ay ya da daha fazla dokunmamak en iyisidir.
 

Facebook Sayfamız

Üst Alt