“17’nci Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali” başlıyor

Pinar

Global Mod
Global Mod
Katılım
25 Mar 2021
Mesajlar
2,011
Puanları
36
Diyarbakır’da, 21 Eylül’de düzenlenecek 17’nci Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Şenliği, İzmir Devlet Tiyatrosunca sahnelenecek “Yıldızların Altında” müzikalinin gösterimiyle başlayacak.

Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürlüğü Basın ve Halkla İlgiler Ünitesinden yapılan açıklamaya göre, DT tarafınca düzenlenen “Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali” bu yıl 17’nci sefer tiyatroseverle buluşacak.

21 Eylül Salı günü Orhan Asena Sahnesi’nde perdelerini açacak şenlikte, 6 farklı oyun sahnelenecek. Şenlik 2 Ekim Cumartesi gününe kadar devam edecek.

Şenliğin açılışı, İzmir Devlet Tiyatrosunca sahnelenen “Yıldızların Altında” müzikalinin saat 20.00’deki gösterimiyle gerçekleşecek.

Levent Ulukut’un yönettiği oyunda, geçmişten bugüne Türk tiyatrosunun klasikleşmiş müzikallerinden bir seçki, özel bir kolaj ortasında derlenerek orkestra eşliğinde danslarla izleyiciye sunulacak ve klasikleşmiş oyunları yeniden hatırlayarak en değerli bestekarların müzikleri seyirciyle paylaşılacak.

Türk tiyatrosunun ve edebiyatının en pahalı isimlerinden biri olan Orhan Asena ismine düzenlenen şenlik, Türk külçeşidini ve onu oluşturan pahaları yaşatma, tanıtma vazife ve sorumluluğu ile Türk tiyatrosunun ulusal üslubunu oluşturacak oyun müelliflerini desteklemeyi amaçlıyor.

Açıklamada görüşlerine de yer verilen DT Genel Müdürü Mustafa Kurt, Türk oyun müelliflerini tanıtmayı ve yaşatmayı unsur edindiklerini belirterek, “Usta yazarlarımızı yaşatmanın yanında, ülkemize yeni yerli muharrirler kazandırmak da Devlet Tiyatrosunun öncelikli bakılırsavidir. Biliyoruz ki ne kadar epeyce yeni müellifimiz olursa Türk tiyatro edebiyatı da o kadar ilerler, gelişir, zenginleşir.” sözünü kullandı.

Devlet Tiyatrolarının repertuarında yerli oyun müelliflerine geniş yer verdiklerini de lisana getiren Kurt, Orhan Asena Yerli Oyunlar Şenliği ile Diyarbakır izleyicisiyle buluşacaklarını, Diyarbakır halkının tiyatroya olan sevgisi ve ilgisiyle de Diyarbakır Devlet Tiyatrosunun iki sahne daha kazandığını söylemiş oldu.

İzmir, Trabzon, Konya, Van, Antalya ve Ankara Devlet Tiyatrolarının seçkin yapıtlarını sahneleyeceği şenlikte 12 temsil seyircinin beğenisine sunulacak.

Şenlik programıyla ilgili ayrıntılı bilgiye www.devtiyatro.gov.tr adresinden ulaşılabilecek.
 
Üst