2020 Tokyo ve Paralimpik Olimpiyatları takımları belirtildi

onurnisan

New member
Katılım
22 May 2021
Mesajlar
758
Puanları
0
Konum
Ankara
Web sitesi
www.nisannakliyat.net
Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları Resmi Ödeme Teknolojisi Ortağı Visa (NYSE:V), Team Visa programı kapsamında dayanak vereceği sportmenlerin listesini deklare etti. 2000 yılından beri atletleri hem alanda birebir vakitte saha haricinde başarılı olmaları için destekleyen ve güçlendiren Team Visa programı ile bugüne kadar 500’den çok Olimpik ve Paralimpik atlete kaynak sağlandı.

Tokyo 2020 Olimpiyatlar ve Paralimpik Olimpiyatları karşılaşmalarında, Team Visa kapsamında 56’sı bayan, 46’sı erkek 102 atlet destekleniyor. Bu yıl desteklenen Team Visa atletleri içinde 2 Visa çalışanı da var. Dayanak verilen 28 spor kısmı içinde Olimpiyatlara yeni kabul edilen BMX Hür Tarz, Kaykay, Spor Tırmanışı ve Sörf üzere yeni spor kolları da bulunuyor. Visa, geçtiğimiz sene Milletlerarası Olimpiyat Komitesi’nin, Tokyo 2020 Olimpiyatları’nı 2021 yılına erteleme sonucu ile bir arada Team Visa oyuncularına verilen takviyenin bir yıl daha uzatılacağını açıklamıştı.

Olimpik ulusal yelkencimiz Ecem Hoş de Team Visa atletleri içinde

Visa Türkiye Genel Müdürü Merve Tezel tüm dünyadan yüzlerce yetenekli atletin dahil olduğu Team Visa’yla atletleri muvaffakiyet yolunda desteklemekten ötürü keyifli olduklarını belirterek, “Türkiye’den de iki bayan atletimiz, A Ulusal Bayan Futbol Ekibimizin kaptanı Didem Karagenç ve Olimpik Ulusal Yelkenci Ecem Hoş, Team Visa atletleri içinde yer alıyorlar. Ayrıyeten Ecem Hoş, 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil edecek 102 Team Visa atletinden biri. Ecem’in geçtiğimiz sene yaşanan belirsizliklere karşın azimle bu karşılaşma için hazırlanmasını ilham alarak takip ettik ve kendisine verdiğimiz dayanağı sürdürdük. Ecem’e ve tüm atletlere muvaffakiyetler diliyoruz,” dedi.

Olimpik Ulusal Yelkencimiz Ecem Hoş ise yaptığı açıklamada, “2010 yılından bu yana ulusal ekip atletiyim ve 150 sefer ulusal atlet olarak Türkiye’yi milletlerarası yarışlarda temsil ettim. Visa’nın, dünyanın dört bir yanından başarılı atletleri desteklediği Team Visa programına dahil olmak beni epeyce heyecanlandırdı ve motive etti. Tokyo 2020’de Visa dayanağıyla Türkiye’yi temsil edeceğim için gururluyum” dedi.

Visa spor haricinde meslek yapmak isteyen olimpik atletlere da fırsatlar sunuyor

Visa diğer alanlarda meslek yapmak isteyen atletleri da destekliyor. 35 yıldır Olimpiyatların ve Paralimpik Olimpiyatların destekçisi olan Visa, Olimpikler ve Paralimpikler İş Geliştirme Programı (OPBDP) ismiyle, atletlere farklı iş alanlarını tanıma ve 2 sene rotasyon yapma imkanı sunan bir program geliştirdi.

Hibya Haber Ajansı
 
Üst