‘2021 Arzum Türkiye Bayanlar Satranç Şampiyonası’ bitmiş oldu

onurnisan

New member
Katılım
22 May 2021
Mesajlar
786
Puanları
0
Konum
Ankara
Web sitesi
www.nisannakliyat.net
Arzum’un 13 yıldır desteklediği Arzum Türkiye Bayanlar Satranç Şampiyonası bitmiş oldu. Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafınca organize edilen şampiyonanın finalleri 12-19 Haziran tarihleri içinde Çorum Müzesi’nde yapıldı. Geçen yılın şampiyonu ve Elo sıralamasından gelen atletlerle finale kalanlar olmak üzere toplam 32 atletin katıldığı şampiyonada Ekaterina Atalık birinci olurken Kübra Öztürk Örenli ikinci Esma Doğan Duran üçüncü oldu.

Satranç sporuna gönül vermiş bayanlar ve genç kızların yanında olmak için Türkiye Bayanlar Satranç Şampiyonası’na 2009’dan beri sponsor olan Arzum, bugüne kadar iki binin üzerinde atlete dayanak verirken, yurdun her yerinden profesyonel bayan satranç atlet sayısının artmasına da önemli katkı sağladı. Ülkemizin en itibarlı satranç şampiyonaları içinde yer alan Arzum Türkiye Bayanlar Şampiyonası, son senelerda ulusal ve milletlerarası arenada dereceye girmiş atletlerle birlikte, 7’den 77’ye binlerce lisanslı bayan atletin çaba etmek istediği bir şampiyona haline dönüştü.

“Küçük yaşlardan itibaren teşvik sağlanmalı”

Arzum İdare Konseyi Üyesi Rezan Kolbaşı, şampiyonanın final gününde tüm yarışmacıları tebrik ederek şunları söylemiş oldu: “Türkiye Bayanlar Satranç Şampiyonası’na sponsorluğumuzu 13 yıldır hiç orta vermeden sürdürüyoruz. Bayanlarımızın dokunuşuyla zenginleşecek yeni ömür alanları yaratma isteğimiz en büyük motivasyonumuz. Bu motivasyonun bir meyvesi olarak desteklediğimiz Arzum Türkiye Bayanlar Satranç Şampiyonası’yla bayanlarımızın şahsi yeteneklerini keşfettiği yeni alanlar inşa ettiğimize inanıyoruz. Satrancın bilinirliğini artırmak

için, bu sporu yapanların küçük yaşlardan itibaren teşvik edilmesi hayli değerli. Bu alanda bayan sportmen potansiyelini artırmaya yönelik desteklediğimiz Arzum Türkiye Bayan Satranç Şampiyonası’nın gelecekte bir dünya şampiyonu çıkaracağına inancımın tam olduğunu da paylaşmak isterim.”dedi.

Hibya Haber Ajansı
 
Üst