2021 Yks neticelerina bakılırsa Dereceye Girenlerin Tercihi İtü Oldu

Ryan

Global Mod
Global Mod
Katılım
25 Eyl 2020
Mesajlar
13,303
Puanları
36
2021 Yks neticelerina bakılırsa Dereceye Girenlerin Tercihi İtü Oldu
Türkiye’nin birinci teknik üniversitesi İTÜ, 2021 Yükseköğretim Kurumları İmtihanı (YKS) neticelerina bakılırsa dereceye giren öğrencilerin birinci tercihi olmaya devam ediyor. Sayısal puan cinsinde Türkiye birincisi ve üçüncüsü; İTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nü tercih etti. Birinci 100’den 5, birinci 1000’den 48, birinci 2000’den 139 ve birinci 3000’den 231 öğrenci İTÜ’lü oldu. 2021 YKS neticelerina göre birinci tercihi İTÜ olan 604, birinci iki tercihi İTÜ olan 1129 ve birinci üç tercihi İTÜ olan 1666 öğrenci bulunuyor.

2021 yılında İTÜ’yü kazanan öğrencilerin yüzde 42’sinin birinci üç tercihine İTÜ’yü yazdıkları dikkat çekiyor. Bu sene İTÜ’de okumaya hak kazanan öğrenci sayısı ise 3 bin 892… İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, “İTÜ’de en epeyce tercih edilen birinci beş kısım; Bilgisayar Mühendisliği, Yapay Zeka ve Data Mühendisliği, İktisat, Sanayi Mühendisliği ile Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği kısımları oldu” yorumunda bulundu.


2021 YKS tercih devrinde, ‘İTÜ ile Farkını Ortaya Koy’ mottosuna yatırım yaparak kıymetli bir muvaffakiyete ulaştıklarını belirten İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, “İTÜ; 14 fakültede, 86’sı lisans ve 13’ü Memleketler arası Ortak Lisans programı olmak üzere toplam 99 lisans programını bünyesinde bulunduruyor.İstihdamı en yüksek üç kısım ise yüzde 87,18 ile matematik mühendisliği, yüzde 80,82 ile bilgisayar mühendisliği ve yüzde 79,34 ile elektronik ve haberleşme mühendisliği… İstihdam oranı en yüksek olan fakülte ise yüzde 79,75 ile Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi… 2021 YKS neticelerina bakılırsa sayısal puan cinsinde Türkiye birincisi ve üçüncüsü; İTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nü tercih etti. Birinci 100’den 5, birinci 1000’den 48, birinci 2000’den 139 ve birinci 3000’den 231 öğrenci İTÜ’lü oldu” dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZE FARKLI BİR GELECEK İNŞA EDİYORUZ”

İTÜ’nün bugüne kadar Süleyman Demirel, Şarık Tara, Turgut Özal, Şekib Avdagiç, Nail Olpak, Zeynep Bodur Okyay, Erol Bilecik, İsmail Gülle üzere iş ve siyaset dünyasının kıymetli isimlerini mezun ettiğine dikkat çeken Prof. Dr. İsmail Koyuncu şu açıklamada bulundu: “İTÜ, Türkiye’nin en çok akreditasyona sahip üniversitesi… ABET, NAAB, IMO, IFLA üzere akreditasyonlar, İTÜ’de alınacak eğitimin memleketler arası bir seviyede olduğunu kanıtlıyor. Öğrencilerimize dünya standartlarında bir eğitim vizyonu ve akademik altyapıyla hizmet veriyoruz. İstanbul’da Ayazağa, Taşkışla, Maçka, Tuzla ve Gümüşsuyu’nda faaliyet gösteren yeşil kampüslerimiz, 250 bin kişinin üstündeki mezun ordumuz, laboratuvar ve Ar-Ge merkezlerimiz, Çift Anadal Programı (ÇAP), yandal, yurt, burs ve sosyal-kültürel imkanlarımızla fark yaratıyoruz. Türk iş dünyasına yönelik işbirlikleri, 2021-2022 eğitim öğretim periyodunda ortalaması 3.00’ın üstündeki başarılı öğrencilerin katılabileceği, lisans ve yüksek lisans sürecini bir ortada yürütmeye imkan tanıyan Master[Bee] programımızın yanı sıra girişimcilik ve staj imkânlarıyla öğrencilerimize farklı bir gelecek inşa ediyoruz. İTÜ’yü yeğleyen öğrencilerin kişisel ve akademik muvaffakiyetleri, iş dünyası ile gerçekleştirilen işbirlikleri ile inovatif bir boyuta taşınıyor.”

“İNTERAKTİF BİR İRTİBAT STRATEJİSİYLE YOL ALINDI”

Tercih periyodunda son derece interaktif bir bağlantı stratejisi izlediklerini ve lisans sürecinde İTÜ’yü tercih edecek öğrencilerin, eğitim hayatlarında nasıl bir değişim yaratacaklarını birebir aktardıklarını söz eden Koyuncu; “Tercih devri öncesinde 2 binin üzerinde öğrenci, tanıtım ofisimizle görüşerek bilgi alırken; binlerce öğrenci de kampüslerimizi gezerek İTÜ’yü gözlemleme talihine sahip oldu. Kent haricinde olan öğrenci adaylarından bin 164’ü Zoom üzerinden öğrenci kısım tanıtımlarına katıldı. bu vakitte epey ağır bir bağlantı çalışması yürüttük. İTÜ mezunu 28 isimle röportaj yaptık, 37 adet kısım tanıtım görüntüsü hazırladık. ‘Tercihim İTÜ’ başlığı altında 17’si canlı olmak üzere 19 yayın gerçekleştirdik ve 162 bin izlenme sayısına ulaştık” yorumunda bulundu.

“İTÜ’NÜN TERCİH EDİLMESİNDE ULUSAL VE KÜRESEL MUVAFFAKİYETLER KIYMETLİ BİR ROL OYNUYOR”

250’nci yılına emin adımlarla ilerleyen İTÜ’nün bu muvaffakiyetinde yalnızca ulusal değil, küresel arenadaki muvaffakiyetlerinin da değerli bir rol oynadığını vurgulayan Prof. Dr. İsmail Koyuncu, kelamlarına şöyleki devam etti: “GreenMetric (Yeşil Ölçüm), US News & World Report, QS 2021 alan bazlı sıralama, University Ranking By Academic Performance (URAP) üzere memleketler arası değerlendirmeler kararında, Türkiye’deki üniversiteler içinde önder pozisyonda bulunan İTÜ’nün eğitim vizyonu, küresel arenada da dikkat çekiyor. Etraf odaklı çalışmalarıyla öne çıkan İTÜ’nün Yeşil Yerleşke projesi ise 2020 yılında toplam 912 üniversitenin bulunduğu listede 71’inci sırada yer aldı. İTÜ bu biçimdece Avrupa’nın en yeşil 37’nci yerleşkesi oldu. İTÜ, Amerika Birleşik Devletleri’nin değerli yayınlarından, US News & World Report’un hazırladığı ‘Dünyanın En Yeterli Üniversiteleri’ sıralamasında ise mühendislik, kimya, inşaat mühendisliği, çevre/ekoloji ve yer bilimleri alanlarında Türkiye birincisi, genel sıralamada ise üçüncü sırada yer aldı. İTÜ’nün bir başka değerli başarısı ise QS 2021 alan bazlı sıralamada toplam 10 alanda, Türkiye’de 1’inci sırada yer almış olması…”

GİRİŞİMCİLİK KÜLTÜRÜNE YATIRIM YAPILIYOR

İTÜ’nün fark yarattığı en kıymetli konulardan biri de girişimcilik külçeşidini yaygınlaştırmak… “Öğrencilerin yaratıcı ve teknolojiye dayalı iş modelleri geliştirebilmelerine yönelik kıymetli projelere imza atıyor, girişimcilik ve inovasyon odaklı konularda küresel bilinirliği olan bir merkez olma yolunda ilerliyoruz” diyen İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu; İTÜ Çekirdek Kuluçka Merkezi’nin ise dünyanın en yeterli beş kuluçka merkezi içinde yer aldığını belirtti. Fikrini ticari faaliyete dönüştürebileceğine inanan girişimcilere açık ofis, küçük MBA/girişimcilik eğitimi, teknik altyapı takviyesi, laboratuvar kullanması üzere farklı imkânlar sunulduğunun altını çizen Koyuncu, “Üniversite ve sanayi işbirliğine verilebilecek en başarılı örneklerden biri de İTÜNOVA Teknoloji Transfer Ofisi… İTÜNOVA Teknoloji Transfer Ofisi, İTÜ’de gerçekleştirilen akademik projeleri sanayi ile buluşturan bir köprü niteliği taşıyor” dedi.

İTÜ MUVAFFAKİYET MÜKAFATLARI SAHİBİNİ BULACAK

2021-2022 Öğretim Yılı İTÜ Muvaffakiyet Mükafatları kapsamında, 2021 YKS neticelerinda Temel Yeterlilik Testi (TYT) sayısal puan çeşidinde, yerleştikleri kısmın puanı temel alınarak belirlenen derecelere giren ve İTÜ lisans programlarına kayıt yaptıran öğrencilere, hazırlık devrini de kapsayacak biçimde, 5 yıl mühletle ‘İTÜ Muvaffakiyet Ödülü’ verilecek. 12 ay boyunca Türkiye genelinde birinci 100’e giren öğrenciler 5 bin TL, 101-500 sıralamasındaki öğrenciler 4 bin TL, 501-1000 sıralamasında yer alan öğrenciler ise 3 bin TL muvaffakiyet bursunun sahibi olacak. İTÜ Muvaffakiyet Mükafatı haricinde öğrencilere gereksinim bursu, yemek bursu, atlet bursu ve yurt bursu da veriliyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

ALINTIDIR
 
Üst