ABD kızamık niçiniyle Afganistan’dan tahliyeleri bir daha erteledi

odakulebuda

New member
Katılım
26 Eki 2020
Mesajlar
1,951
Puanları
0
ABD kızamık niçiniyle Afganistan’dan tahliyeleri bir daha erteledi Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, düzenlediği günlük basın toplantısında gündemi kıymetlendirdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Afganistan’dan tahliye edilen bireylerin uçuşlarının geçen hafta kızamık olayları niçiniyle askıya alındığını anımsatan Psaki, “Bugüne kadar Afganistan’dan ABD’ye gelen en az 7 şahısta kızamık teşhis edildi. ABD Hastalık Denetim ve Tedbire Merkezi (CDC), tedbir emelli uçuşların 7 gün daha askıda kalmasını istedi. Biz de bunu yapıyoruz. Bu bahiste değerlendirmelerimizi yapıyoruz ve ulusal güvenlik grubumuzla görüşüyoruz.” dedi.


“Sivil kayıp” savlarına kaçamak cevap

Psaki, Biden idaresinin Afganistan’dan çıkmadan evvel Kabil havalimanı yakınlarında düzenledikleri insansız hava aracı (İHA) hücumunda amaç alınan kişinin DEAŞ terör örgütü üyesi değil de bir sivil olduğu savlarının yanlışsız olması durumunda Biden’ın sorumluluk alıp almayacağı sorusuna kaçamak karşılık verdi.


Her atakta sivil kayıp riski olduğunu fakat bunu en aza indirgemeye çalıştıklarını belirten Psaki, “Ortada devam eden bir soruşturma var, hepimiz sonuçlarını bekliyoruz.” dedi.

Psaki, Biden idaresinin milletlerarası uçuşlar için uçağa binmedilk evvel herkesten Kovid-19 istemeyi görüştüğüne ait savlara ise “Hava yolları güvenliğinin sağlanması için biroldukca seçeneği kıymetlendiriyoruz.” tabirini kullandı.
 
Üst