Avrupa Seyahatleri bir daha Başlıyor

GeziForum

Global Mod
Global Mod
Katılım
14 Şub 2021
Mesajlar
37
Puanları
1
Türk vatandaşlarının Schengen bölgesi ülkelere yapacakları turistik ziyaretler için vize müracaatları kabul edilmeye başlandı.

Uzun müddettir gündemde olan ‘Dijital Aşı Sertifikası’ kısa müddet evvel AB Parlamentosu’nda kabul edilmişti.

Pekala şu an için hangi ülkelere seyahat mahzuru kalktı?

Bulgaristan, İspanya, Macaristan ve Yunanistan vize müracaatlarını şimdilik aşı olmuş olma şartı ile kabul ediyor.

Almanya, Avusturya, Estonya, Fransa, Hollanda ve Malta’ya ise turistik seyahatlerde Covid pürüzü kalmadı…

Covid 19 Pandemisiyle bir arada tüm dünyada milletlerarası seyahate yönelik kısıtlamalar yerini, yeni olağanlara bırakmaya devam ediyor. Fakat, Schengen Bölgesi’ne yapılacak seyahatlerde ülkeden ülkeye değişebilen kurallar baş karıştırabiliyor.

Türkiye’nin yeni online uçak bileti satış uygulaması ucuzucuyorum.com yetkilisi Tuğba Helvacıkara’nın ajansımıza bu mevzuyla ilgili yolcuları ilgilendiren bir açıklama yaparak şöyleki dedi; “AB vatandaşı olmayıp vize ile seyahat eden vatandaşlarımız, AB sonları içerisinde bir ülkeye giriş yaptıktan daha sonra öteki bir AB ülkesine geçecek olursa, geçeceği ülkenin kuralları geçerli olacaktır” uyarısı yaptı.

Bilet meblağları Arttı mı?

Helvacıkara, bilhassa Almanya vize müracaatlarının alınmaya başladığı 21 Haziran tarihinden bu yana Avrupa ülkelerine düzenlenen uçak seferleri için bilet meblağlarının gözle görülür düzeyde arttığını belirterek, geçtiğimiz ay, Almanya, İsviçre, Hollanda üzere ülkelere 390 TL’den hayli rahat uçak bileti bulunabilirken, bugün ise 390 TL’lik Avrupa Biletlerinin, neredeyse yalnız 2022 kalkışlı seferlere bulunabildiğini söyleyerek, “Önümüzdeki günlerde vizesini problemsiz alıp, seyahat edenler sıklaştıkça uçak biletlerine olan talep de artacak bu da uçak bileti meblağlarını üst istikamette baskılayacak” dedi.

Havayolu dalında son durum ne?

Helvacıkara şöyleki devam etti : Havayolu kesimi yaklaşık iki yıldır ağır bir imtihan verdi. Beşerler seyahat özgürlüğünden mecburî olarak kısıtlandı. Son birbuçuk yılda Türkiye’de sonuncusu 17 gün tam kapanma ile son bulan 50’nin üzerinde konuta kapanma ve şehirlerarası seyahat yasağı uygulandı. Bu da olağanda seyahat etmeyen kitleyi bile bunalttı. Bizim öngörümüz şudur ki Avrupa’ya birinci gidip gelen öncüler döndükçe seyahatler hızlanacaktır. Biz bunu 3’er aylık iki ve 6 aylık bir dönem olarak hesaplıyoruz. Birinci 3 ayda bekleyen ve huzursuz küme, seyahatlerini sıkıntısız geçiren ve geri dönenleri gördükçe seyahat etme ve uçağa binme noktasında eskiye dönmeye başlayacaktır. Ekim ayında Tayland’ın da sonu resmen açması ikinci 3 aylık dönemi güzelce hızlandıracak ve 2022 Ocak prestijiyle bu hızlanma sonlanarak yerini havalanmaya bırakacaktır. Yani bir bakıma uçağın pistbaşı periyodu bugünden Ekim ayına kadar, pist başında gaz verdiği andan tekerlek kesene kadar olan periyot ise Ocak ayının sonuna kadardır. 2022 Sömestr’e denk gelecek olan Ocak ayı sonu ile bir arada havayolu dalının tekerlek kesen uçak misali artık uçuşa geçeceğini, değerli olan tek şeyin kule kalkış müsaadesi verene yani Ocak sonuma kadar hem dal hem öteki yetkililerin uçuşa düzgün hazırlanmaları olacağını söylemiş oldu.

Ucuz Uçak Bileti İçin Ne Yapmak Lazım?

Bilet meblağlarının süratle artacağının aşikâr olduğunu hatırlatan Helvacıkara, seyahatiniz kesin olsun ya da olmasın şayet seyahat edebilirim niyetiniz var ise bilrtinizi şu an almak zorundasınız. Zira şu an 390 TL olan tek taraf bir biletin fiyatı Ağustos sonunda fazlaca rahat biçimde 125 euro yani 1250 TL düzeyini gorebilir. Bu da biletinize 3 kat fazla ödeyeceğiniz manasına gelir. halbuki bugün 390 TL ödeyerek alacağını bileti kullanmasanı dahi cezalardan daha sonra muhtemelen yaklaşık 70-100 TL ortası geri alacağınız fiyatla zararınız en çok 300 TL olacak ancak seyahat etmeye kesin karar verdiğiniz anda bilet fiyatları 1.000 TL düzeyini geçerse bugünlüne göre yaklaşık 900 TL fazla ödemiş olacaksınız.

AB seyahatlerinde Pandemi ve PCR Testi manisi kalktı

Almanya, Avusturya, Estonya, Fransa, Hollanda ve Malta ülkeleri için turistik vize müracaatlarının başladığını hatırlatarak devam eden ucuzucuyorum.com yetkilisi Helvacıkara çift Biontech aşısı olanların öbür hiç bir ek doküman ya da kaide olmadan bu ülkelere C tipi vize başvurusu yaparak seyahat edebileceklerini belirtti.

Aşının birinci dozunu almış olanların ise 2. dozu alacağı tarihe bakılırsa vize başvurusu planlayabileceklerini de vurgulayan Helvacıkara, “bu biçimdelikle turistik seyahatlerde ek bir külfet getiren PCR testi mecburiyetinin ortadan kalktığını, ayrıyeten PCR testi negatif olmuş olsa bile gittiği ülkede olumlu çıkarsa tasası yaşayan büyük bir kısmın gönül rahatlığıyla seyahatlerini planlayabilir” dedi.

Açıklamasına, uçak bileti alacak olanlar artık alsın vurgusuyla son veren Helvacıkara kelamlarını “Avrupa ülkeleri için uçak bileti fiyatları hala epeyce makul seviyelerde, bunun niçini çabucak hemen tam olağana dönülmüş olmaması, ancak yaz sonuna hakikat şu an bilet alınabilen sayılar hayal olacaktır” formunda noktalayarak “ucuzucuyorum.com olarak olağana dönüşe hazır olduklarını ve kısa müddet daha sonra bugüne kadar çabucak hemen uygulanmamış yeniliklerle tüketici karşısına çıkacaklarını” söyleyerek kelamlarını noktaladı.
 
Üst