Avrupa’daki gaz problemiyle ilgili Rusya’dan açıklama: Bizimle ilgisi yok

odakulebuda

New member
Katılım
26 Eki 2020
Mesajlar
1,951
Puanları
0
Avrupa’daki gaz problemiyle ilgili Rusya’dan açıklama: Bizimle ilgisi yok Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Moskova’da gazetecilere yaptığı açıklamada, son periyotta rekor seviyelere çıkan Avrupa’daki doğal gaz fiyatlarına dair değerlendirmelerde bulundu. Avrupa’daki doğal gaz fiyatlarındaki artışın çeşitli niçinlere bağlı olduğunu anlatan Peskov, “Bu niçinler içinde tüketimdeki artış, iklimsel gelişmeler ve yeraltı depolama tesislerinin eksik kullanması bulunuyor.” diye konuştu.

“Olup bitenlerin özünü anlamıyorlar”

Rusya’nın Avrupa piyasalarında yaşananlarla rastgele bir ilgisinin bulunmadığının altını çizen Peskov, “Söz konusu niçinlerin hiç birinin Rusya ile ilgilisi yok. Rusya’nın, Avrupa doğal gaz piyasasında yaşananlarda rastgele bir rolü olmadığını ve olamayacağını ısrarla vurguluyoruz. Sadece profesyonel olmayanlar, olup bitenlerin özünü anlamayan beşerler, bu gelişmelerle ilgili Rusya’dan bahsedebilir.” sözlerini kullandı.

Gazprom’un Avrupa’ya doğal gaz sevkiyatını kontratlar çerçevesinde yerine getirdiğine işaret eden Peskov, “Gazprom’un Avrupa’ya doğal gaz sevkiyatı rekor seviyelere yakın bir düzeyde. Biz, yeni uzun vadeli mukaveleleri istişare etmeye hazır olduğumuzu da tekraren söz ettik.” dedi.
 
Üst