Bu hafta 5 sinema vizyona girecek

Pinar

Global Mod
Global Mod
Katılım
25 Mar 2021
Mesajlar
1,999
Puanları
36
Türkiye‘deki sinema salonlarında bu hafta 1’i yerli 5 sinema vizyona girecek.

???????Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Timothee Chalamet, Josh Brolin, Jason Momoa ve Javier Bardem’in başrollerinde oynadığı “Dune: Çöl Gezegeni” izleyici ile buluşacak.

Akademi Mükafatları adayı olmuş Fransız-Kanadalı sinemacı Denis Villeneuve’nin direktörlüğünü üstlendiği sinema, macera tutkunlarının ilgisini çekmeye aday.

Bilim kurgu klasikleri içinde yer alan Dune’un yeni sinema uyarlaması, serinin birinci kitabını kaynak alarak Dune cihanını ve ana karakter Paul Atreides’in etrafında gelişen olayları mevzu ediniyor.

“Minari”

Lee Isaac Chung’un senaryosunu yazıp direktörlüğünü yaptığı “Minari”nin başrollerinde Steven Yeun, Yeri Han, Yuh-jung Youn, Alan Kim ve Will Patton yer alıyor.

Amerikan üretimi sinema, 1980’li senelerda ABD’nin Arkansas bölgesine göç edip burada kurdukları çiftlikle yeni bir hayata adım atmaya çabalayan Güney Koreli göçmen bir ailenin duygusal kıssasını odağına alıyor.

“Annete”

Adam Driver, Marion Cotillard, Simon Helberg ve Rebecca Dyson-Smith’in rol aldığı “Annete”, Leos Carax direktörlüğünde sinemaya uyarlandı.

Fransız sinema direktörü, eleştirmen ve muharrir Leos Carax’ın 2012 üretimi “Holy Motors”tan bu yana imza attığı birinci uzun metraj sinema olma özelliği taşıyan “Annette”, bir komedyen ile opera sanatkarı olan eşinin, Annette isminde bir kız çocuklarının olması daha sonrası değişen hayatlarını mevzu ediniyor.

ABD, Fransa ve Meksika ortak imali sinemanın senaryosu Russell Mael ve Ron Mael kardeşler tarafınca kaleme alındı.

“Ziyaretçi”

Atakan Şatıroğlu’nun direktörlüğünü yapıp başrolünde Serhat Göç, Kübra Dinç, Berkay Berkman ve İrem Kök ile birlikte oynadığı haftanın tek yerli imali “Ziyaretçi”; ağabeyinin işlediği cinayetin gerisinde farklı bir etmen olduğuna inanan ve bunu araştırmak için cinayet mahalline giden bir gencin kıssasını anlatıyor.

“Robot Ron Bir Sorun Var”

Alessandro Carloni ve Jean-Philippe Vine’nin birlikte yönettiği animasyon sinema “Robot Ron Bir Sorun Var”; toplumsallaşma sorunu yaşayan ortaokul öğrencisi Barney ile konuşabilen dijital bir aygıt olan Ron’un kıssasını beyaz perdeye taşıyacak.
 
Üst