Diyarbakır’da Sezai Karakoç için anma programı düzenlendi

Pinar

Global Mod
Global Mod
Katılım
25 Mar 2021
Mesajlar
2,011
Puanları
36
DİYARBAKIR (AA) – Müellif, şair ve fikir insanı Sezai Karakoç için memleketi Diyarbakır‘da anma programı gerçekleştirildi.

Ak Parti Vilayet Başkanlığınca merkez Yenişehir ilçesindeki Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen programda, 16 Kasım’da 88 yaşında hayatını kaybeden Karakoç anıldı.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker, merasimde gazetecilere, Karakoç’un yalnızca büyük bir şair ve edebiyatçı olmadığını, bununla birlikte büyük bir düşünür ve İslam medeniyet tasavvur şairi olduğunu söylemiş oldu.

Karakoç’u andıklarını lisana getiren Eker şu biçimde konuştu:

“Türk edebiyatının kıymetli köşe taşı şairlerindendi. Bir de mütefekkir tarafı var. İslam medeniyet tasavvurunun diriliş mefkuresinin beraberinde öncüsüydü. Bütün hayatını da bu niyete adadı. Bunun için gayret etti. Medeniyetimizin son birkaç yüz yıldır ortasında yaşadığı sıkıntıları sarsarak yani geleneğe yaslanıp karşı duruyor. Bu sarsıntıyla bir arada bir ümitsizlik yok, bir diriliş muştusunu da birlikteinde getiriyor. Onun için fikir ve fikir dünyamızın, şiir göğümüzün kartalıdır diyorum.”

Karakoç’un gerçek bir ahlak insanı olduğunu tabir eden Eker, “Maalesef Sezai Karakoç fazlaca âlâ tanınmıyor, bilinmiyor. Biz aslında neyi kaybettiğimizi de çabucak hemen epeyce düzgün anlamış değiliz. O niçinle Sezai Karakoç’u anlatmak, onun bıraktığı yapıtlardan, onun edebiyat dünyasına miras bıraktığı şiirler üzerinden, kitapları üzerinden, yayımladığı mecmua nüshaları üzerinden onu anlamak, tanımak, tanıtmak bizim için de gençlik ortasında değerli.” diye konuştu.

Karakoç’un isminin verildiği kültür merkezinde tahminen de birinci sefer bu kadar manalı bir program yapıldığını lisana getiren Eker kelamlarını şöyleki tamamladı:

“İslam medeniyet tasavvurunun bütün mirasçılarını ve bütün insanlığı ilgilendiren bir iletisi var onun. O iletisi hakikat tanıma, yanlışsız manaya, yanlışsız kavrama, yanlışsız anlatma ve yaşama açısından Sezai Karakoç’un anlaşılması ve anlatılması kıymetli. O, bu topraklarda doğdu. Şiirinde de mefkuresinde de daima bu coğrafya var. Yani üst Mezopotamya, Ergani ve Diyarbakır var. Biz de onun mirasına sahip çıkma, onun bıraktığı yerden kanısını hatırlama, yaşama ve yaşatma ödevindeyiz.”

Programa AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, AK Parti MKYK Üyesi Alaattin Parlak, Bağlar Belediye Lideri Hüseyin Beyoğlu, Vilayet Lideri Muhammet Şerif Aydın, partililer ve vatandaşlar katıldı.


🔴
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısının 1 Aralık'ta yapılacağını bildirdi.

Sizce, asgari ücret ne kadar olacak
❓


— Haberler (@Haberler) November 25, 2021


AA / Ömer Yasin Ergin – Son Dakika Haberleri
 
Üst