Dogecoin’in yaratıcısı tövbesini bozdu: 8 yıl daha sonra DOGE aldı

odakulebuda

New member
Katılım
26 Eki 2020
Mesajlar
1,951
Puanları
0
Dogecoin’in yaratıcısı tövbesini bozdu: 8 yıl daha sonra DOGE aldı Billy Markus, 2013 yılında bir Dogecoin’i yaratan iki mühendisten biri. Markus, latife olarak çıkartılan Dogecoin’lerini kısa bir süre daha sonra satmıştı.

Billy Markus tekrar Dogecoin almamıştı fakat hala DOGE topluluğunda tesirli olmaya devam ediyordu. Twitter’dan açıklama yapan Billy Markus, 8 yıllık Dogecoin tövbesini bozduğunu duyurdu.

DOGE aldıktan bir saat daha sonra duyuru yapan Markus, “Aldığımdan beri fiyatı yedi defa denetim ettim. Evvel yüzde 10 kara geçtim artık yüzde 3 geriledi. her neyse, sağlıklı görünüyor” dedi.

LATİFE HEDEFLİ GELİŞTİRİLDİ

Billy Markus

Dogecoin, Portland, Oregon’dan IBM yazılım mühendisi Billy Markus ve Bitcoin’den daha geniş bir demografiye ulaşabilecek bir dijital para ünitesi oluşturmak için yola çıkan Adobe yazılım mühendisi Jackson Palmer tarafınca ortaklaşa kuruldu. Ayrıyeten başka kripto paraların tartışmalı geçmişinden uzaklaşmak öncelikli amaçları oldu. Dogecoin resmi olarak 6 Aralık 2013’te piyasaya sürüldü ve birinci 30 gün ortasında Dogecoin.com sitesinde bir milyondan fazla ziyaretçi trafiğini geçti.

Ocak 2014’te Dogecoin’in süreç hacmi, Bitcoin ve başka tüm kripto para ünitelerinin toplamını kısa bir süre ortasında geride bıraktı fakat piyasa pahası Bitcoin’in büyük ölçüde gerisinde kaldı. Başlangıçta Dogecoin, her bir blok madenciliği için alınan rastgele bir ödül içeriyordu lakin Mart 2014’te bu davranış sonrasındasında statik bir blok mükafatına çevirildi.

2017’den 2018’in başına kadar olan kripto para tepe savaşı sırasında Dogecoin, 7 Ocak 2018’de 0,017 dolar tepesine ulaştı ve toplam piyasa kapitalizasyonunu 2 milyar USD’ye yaklaştırdı.

Temmuz 2020’de Dogecoin fiyatını 1 dolara çıkarmayı amaçlayan bir TikTok trendinin akabinde yükseldi.
 
Üst