Dünya çapındaki keşfin altından tatlı troll çıktı

Pinar

Global Mod
Global Mod
Katılım
25 Mar 2021
Mesajlar
2,008
Puanları
36
Dünya çapındaki keşfin altından tatlı troll çıktı

Belediye’den tatlıya dünya çapında troll tanıtım

BURSA – Bursa’da ilçe belediyesi Mustafakemalpaşa tatlısının tanıtımını yapmak için dünya çapında troll’e imza attı.

Mustafakemalpaşa Belediyesi ilçenin simgesi ilçenin ismiyle anılan tatlısının tanıtımını yapmak için dünya çapında bir tertibe imza attı. İlçenin meşhur tatlısını Kemalpaşa tatlısı diye şerbetli hamur satarak yepyeni markalarını, gölgeleyen şahıs, işletme ve çalışmaların önüne geçmek ismine dünya çapında ses getiren bir tertibe imza attı. Bu kapsamda yaptığı viral toplumsal medya çalışmasıyla tatlının geçmişine vurgu yapmak için esprili bir çalışma yürüttü.

Geçtiğimiz günlerde servis edilen haberde Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, toprak kayması kararı ortaya çıkan ve bir çoban tarafınca keşfedilen mağarada M.Ö. 10 bin senelerında yapıldığı iddia edilen bir yiyecek bulundu. Reçine ile kaplandığı için günümüze kadar bozulmadan geldiğini belirten uzmanlar, yiyeceğin ‘Mustafakemalpaşa Peynir Tatlısına’ benzerliğine dikkat çektiğiyle alakalı bir haber servis edilmişti. Bu haberde yer alan çizimler ve kalıntılar imitasyon olduğu öğrenildi. Bu paylaşımın Kemalpaşa tatlısı diye şerbetli hamur satarak yepyeni markayı, gölgeleyen şahıs, işletme ve çalışmaların önüne geçmek ismine yapıldığı ortaya çıktı.

Mustafakemalpaşa Belediye Lideri Mehmet Kanar, toplumsal medyadan yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi. “Sizi trolledik tatlı sürpriz tamam uzun yıllardır hengamesini ve gayretini verdiğimiz, kimi yerde Kemalpaşa, kimi yerde Kemal paşa tatlısı diye şerbetli hamur satarak orjinal markamızı, gerçek tatlımızı gölgeleyen şahıs, işletme ve çalışmaların önüne geçmek ismine geçtiğimiz günlerde Ticaret ve Sanayi Odamızla bir arada gerçek tatlımızı coğrafik işaret evrakıyla tescillemiştik. Bu tescilin akabinde Türkiye’nin gerçek Mustafakemalpaşa Peynir Tatlısının tanıtım çalışmalarına başladık. Bereketli ovamızda yetişen eserlerle hazırlanan kendine has peyniri ile yöresel lezzetimizin tarihi bu toprakların yüz yıllık rahmetine dayanmaktadır. Bu kapsamda yaptığımız viral toplumsal medya çalışmasında tatlımızın geçmişine vurgu yapmak için esprili bir çalışma yürüttük. Çalışmamız lokal, ulusal ve memleketler arası bir epeyce mecrada yer buldu. Milyonlarca seyirciye ulaştı. Bugün itibariyle gaye hasıl olmuştur. Çizim ve kalıntılar imitasyon. Gerçek olan tek şey Mustafakemalpaşa Peynir Tatlısının o enfes tadı ve ardında yatan kadim kültürdür. Bu yüzden tüm vatandaşlarımızı tescil evrakıyla satışa sunulan gerçek Mustafakemalpaşa Peynir Tatlısını yemeye ve satın almaya davet ediyoruz” dedi.



Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Onur Nuyan
 
Üst