FIM Speedway’de Anlas Dominasyonu devam ediyor

onurnisan

New member
Katılım
22 May 2021
Mesajlar
786
Puanları
0
Konum
Ankara
Web sitesi
www.nisannakliyat.net
Memleketler arası Motosiklet Federasyonu FIM’in tüm dünyada ilgiyle izlenen ve toplam 11 ayaktan oluşan toprak yarış serisi olan Speedway Grand Prix’de 2021 takviminin sıradaki yarışı 14 Ağustos Cumartesi günü İsveç’teki Skrotfrag Arena’da koşuldu.

Toprak tabanda freni olmayan motosikletlerin çılgın gayreti olarak bilinen Speedway şampiyonasında son üç yıldır Türk lastik üreticisi Anlas’ın mühendislerin verdiği emekler 2021 döneminde meyvesini veriyor. Methanol ile çalışan 500cc’lik, hiç bir elektronik takviyesi olmayan motosikletlerin yarıştığı Speedway Grand Prix’de İsveç’in Mallila kentinde yapılan İsveç Grand Prix’sini Bartosz Zmarzlik kazanırken, Anlas atleti Artem Laguta ikinci olarak şampiyonada takibine devam etti.

Ağır yağmurun tesirini yarışın start saatine kadar azaltmaması yüzünden yarışın startı gecikirken pistin yeri ağırlaştı ve antremanlar sırasında yapılan motosiklet ayarlarının bir geçerliliği kalmadı. Süratli kararlarla ayar değişikliğine giden pilotlar Skrotfrag Arena’nın yeni koşullarına ayak uydurmaya çalıştılar. Eleme yarışlarında şampiyona önderi Zmarzlik âlâ bir performans gösteremezken son eleme yarışında aldığı birincilikle kendisini birinci sekize sokmayı başardı ve şampiyona liderliğini müdafaa yolunda hayli değerli bir adım attı.

Koşulan yedi yarış sonunda şampiyonada Bartosz Zmarzlik 121 puanla önder durumda yer alırken, Anlas atleti Artem Laguta 3 puan farkla ikinci sırada bulunuyor. Farklı marka lastik kullanım imkanı bulunmasına karşın neredeyse bütün sportmenlerin Anlas’ı tercih ettiği şampiyonada puan farkını düzgünce açan bu ikiliyi 96 puanla Fredrik Lindgren, 91 puanla Emil Sayfutdinov ve 83 puanla Maciej Janowski takip ediyor.

Şampiyonanın sekizinci yarışı olan bir daha sonraki yarış 28 Ağustos tarihinde Rusya’nın Tolyatti kentinde koşulacak. 1– 2 Ekim tarihlerindeki ikili yarış ile sona erecek olan FIM Speedway Grand Prix’de çaba eden 16 pilotun tamamı Anlas lastiklerini tercih ederek, markaya olan inançlarını ortaya koydular.

Hibya Haber Ajansı
 
Üst