GAZİANTEP – KOSGEB takviyesiyle işveren olan bayan teşebbüsçü, hemcinslerinin ufkunu açıyor

Pinar

Global Mod
Global Mod
Katılım
25 Mar 2021
Mesajlar
2,008
Puanları
36
Gaziantep’te yaşayan 49 yaşındaki Sibel Coşkun, 5 yıl evvel KOSGEB dayanağıyla açtığı sanat tasarım merkezinde hem aile iktisadına katkı sağlıyor tıpkı vakitte iş hayatına atılmak isteyen bayanların ufkunu açmak için istekli eğitmenlik yapıyor.

Çocuklarını büyütürken hobi maksatlı ahşap, seramik, cam boyama kurslarına giden Coşkun, hobisini mesleğe dönüştürdü. Yaklaşık 15 yılın akabinde çalışma ömrüne atılan Coşkun, kentteki sanat kurslarında eğitmenlik yapmaya başladı.

5 yıl süren eğitmenlik hayatının akabinde eşi ve iki çocuğunun takviyesiyle kendi iş yerini açmak için kolları sıvayan Sibel Coşkun, KOSGEB dayanağıyla hayalini gerçeğe dönüştürdü.

Coşkun, AA muhabirine, gerekli deneyimleri edindikten daha sonra KOSGEB takviyesiyle kendi iş yerini açtığını söylemiş oldu.

Hayallerine ulaşmanın memnunluğunu yaşadığını tabir eden Coşkun, daha rahat çalıştığını ve özgür olduğunu belirtti.

Coşkun, aile bütçesine katkı sunmanın yanı sıra kendisi üzere hayal kuran bayanlara deneyimlerini aktarmanın memnunluğunu yaşadığını lisana getirdi.

“İnsan istedikten daha sonra her şeyi başarır”

İş yerinde fiyatsız eğitimler verdiğini belirten Coşkun, şunları kaydetti:

“Buraya gelen, öğrenmek isteyen herkese eğitim veriyorum. Eğitimler yardımıyla para kazananlar oldu. Çoğunluk bu işi meslek haline getirdi. 100 kişi artık gereçleri boyayıp, satıyor. Ailelerine katkıda bulunup, öz inançlarını kazandılar. Yalnızca burada değil kent haricindekilere de takviye veriyorum. 15 yıl mesken hanımlığı yaptım. 10 yıldır çalışıyorum. Çocuklar büyüdükten daha sonra çalışmak istedim. bir süre farklı kurumlarda çalıştım. daha sonra KOSGEB’den aldığım takviyeyle kendi iş yerimi açtım. Eşim ve çocuklarımın epeyce büyük manevi takviyesi oldu. Bütün bayanların da benim üzere bir şeyler başarabilmesini istiyorum. hiç bir şey için geç olmadığını düşünüyorum. İnsan istedikten daha sonra her şeyi başarır.”

Eşine de istihdam sağladı

Coşkun’un eşi Feridun Coşkun ise 30 yıldır konfeksiyonculuk işiyle uğraştığını, eşine dayanak verirken sanata ilgi duymaya başladığını anlattı.

Eşinin kendi iş yeri açma hayali olduğunu aktaran Coşkun, şu biçimde devam etti:

“Arada sırada takviye olurum derken ben de bu süreçte hayli şey öğrendim. Kendisi olmadığında insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum. 5 yıl içerisinde büyük yol katetti. Sibel bayanın takviyesiyle biroldukça bayan da teşebbüsçü oldu. Boyama yapıp satıyorlar. Dekoratif eserler yapıyorlar. Fiyatsız atölye çalışmaları yapıyoruz. Herkes birbirine öğretiyor. Paylaşım arttı. Bayanların kabul gününe gelir üzere gelip, boyama yapıyorlar. Sevinçli bir ortam oluştu. Meskenlerinin muhtaçlıklarını karşılıyorlar, gerilim atıyorlar. Ekstra para kazanma durumu oluştu. Biz de insanlara vesile olduk. Bu da bizi keyifli ediyor.”



Kaynak: Anadolu Ajansı / Feride Pelin İnal
 
Üst