Gaziosmanpaşa’da kültür sanat dönemi açıldı

Pinar

Global Mod
Global Mod
Katılım
25 Mar 2021
Mesajlar
2,008
Puanları
36
GAZİOSMANPAŞA, İSTANBUL (İHA) – Gaziosmanpaşa‘da kültür sanat dönemi açıldı

İSTANBUL – Gaziosmanpaşa’da 2021-2022 Kültür Sanat dönemi sinema ve tiyatro oyuncusu Ulvi Alacakaptan‘ın iştirakiyle düzenlenen aktiflikle açıldı.

Gaziosmanpaşa’da 2021-2022 Kültür Sanat dönemi, düzenlenen aktiflikle açıldı. Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı Plevne Davet Salonu’nda düzenlenen programa Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Gaziosmanpaşa Belediye Lideri Hasan Tahsin Usta, ünlü Türk sinema ve tiyatro oyuncusu Ulvi Alacakaptan ve biroldukça vatandaş katıldı. Program Piyano resitali, Sanat Akademisi Polifonik Gençlik Korosu ve Doğu Rüzgarı konseri ile başladı. Davet salonu fuaye alanında ise Sanat Akademisi Görsel Sanatlar Eğitmenlerinin “Karma Resim” isimli standı yer aldı.

“Sanatla iç içe olan toplumlarda şiddet azalır”

Programa katılan Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu yaptığı konuşmada, gençleri sanatla buluşturmanın değerli olduğunu tabir ederek şunları söylemiş oldu: “Sanatla iç içe olan toplumlarda şiddet azalır. Kültür düzeyi artar. Tartışmalar azalır. Tüm bunlar sanatın olduğu toplumda geçerli. Sporla ilgilenen sıhhat ortasında zinde olan gençler için geçerli. ötürüsıyla da Gaziosmanpaşa’da 100 bin üzere bir öğrenci nüfusumuz var. Onları sanatla buluşturmak da büyük bir değer taşıyor”

“Halkımızın kültürle sanatla sporla buluşması bir çıkış yolu olur”

Gaziosmanpaşa Belediye Lideri Hasan Tahsin Usta ise pandemi periyodunda en çok etkilenen alanlardan birisinin kültür sanat olduğunu lisana getirdi. Gençleri ve halkı kültür sanat ile buluşturduklarını anlatan Lider Usta, “bakılırsave geldiğimiz günden itibaren Gaziosmanpaşa’nın bu kentin bir kıssası olması gerektiğini, bu kentte gereksinimlerin haricinde sosyolojik manada da birtakım çalışmaların yapılması gerektiğini düşünerek kültürle, sanatla, sporla, tabi ki onların çatısını oluşturan eğitimle bütünleştiren bir anlayışla yola koyulduk. Bu çalışma mühletince tabi Türkiye’nin koşulları seçimler darbe süreçleri pandemi derken en hayli etkilenen alanlardan birisi olan kültür sanat ve spor oldu. Bu alanda çalışan eğitmenlerimizle ilgili durumu ortaya koydu. Gençlerimizin halkımızın kültürle sanatla sporla buluşması bir çıkış yolu olur. Kentimizin bir öyküsü olur” dedi.

“Bu teşebbüsünün yaygınlaşarak devam etmesi de epey hoş bir şeydir”

Akademinin tiyatro kısmını üstleneceğini tabir eden ünlü Türk sinema ve tiyatro oyuncusu Ulvi Alacakaptan ise şunları kaydetti : “Ben çok keyifliyim. Çok sevinçliyim. Benim ömrüm bu biçimde kültür sanat ile birlikte geçti. 54 sene oluyor profesyonel olalı oyunculukta. Bir mahallî idarenin bu kadar büyük çapta kültür sanat faaliyetinin gelişmesi fazlaca özlenen ve maalesef hayli olmayan bir şey. Burayla özel bir ilgimiz var. Pandemidilk evvel Lider yardımcısıyla görüşüyorduk. İnşallah akademinin de tiyatro kısmını biz üstleneceğiz. Bu teşebbüsünün yaygınlaşarak devam etmesi de fazlaca hoş bir şeydir”


İhlas Haber Ajansı / Zehra Baykal – Son Dakika Haberleri
 
Üst