İki ülke içinde tansiyon son 40 yılın en üst düzeyinde: Savaş sesleri yükseliyor

odakulebuda

New member
Katılım
26 Eki 2020
Mesajlar
1,951
Puanları
0
İki ülke içinde tansiyon son 40 yılın en üst düzeyinde: Savaş sesleri yükseliyor Tayvan Savunma Bakanı Chiu Kuo-cheng bugün parlamentoda yaptığı bir açıklamada, Çin ve Tayvan içindeki mevcut askeri gerginliğin orduya katıldığı 40 yıllık periyot içerisinde en berbat durumda olduğunu söylemiş oldu.

“Bir asker olarak benim için kaçınılmaz olan tam karşımda” sözünü kullanan Chiu, Çin’in şu anda Tayvan’ı işgal etme gücüne sahip olduğunu belirterek, gelecekte tam olarak Tayvan’ı işgal edebilecek kapasiteye ulaşacağını söylemiş oldu.

Tayvan Savunma Bakanı Chiu Kuo Cheng, ülkesinin Çin tarafınca 2025 yılında işgal edilebileceğini söylüyoR.


‘KOLAY KOLAY BİR SAVAŞ BAŞLATMAYACAK’

Chiu, “Çin, 2025 yılına kadar maliyeti ve yıpranmayı en düşük düzeye getirecek. Şu anda kapasitesi var, lakin diğer biroldukça şeyi hesaba katmak zorunda olduğu için kolay kolay bir savaş başlatmayacak” dedi.

BÖLGEDEKİ TANSİYONU TIRMANDIRIYOR

Çin karşısında Tayvan’a diplomatik ve askeri taraftan takviye veren Amerika Birleşik Devletleri, Pekin’in teşebbüslerini eleştirdi. Çin ise Tayvan’a silah satışı yapıp, Tayvan Boğazı’na savaş gemileri gönderen ABD’yi bölgedeki tansiyonu tırmandırmakla suçluyor.

Tayvan bağımsız bir ülke olduğunu, özgürlük ve demokrasiyi savunacağını açıklarken, Çin ise gerekirse Tayvan’ın güç kullanılarak topraklarına bir daha katılabileceği tarafında açıklamalar yapmıştı.
 
Üst