İstanbul Havalimanı’nda, bayram niçiniyle doluluk yaşanıyor

GeziForum

Global Mod
Global Mod
Katılım
14 Şub 2021
Mesajlar
37
Puanları
1
Bayram tatilini memleketlerine geçirmek isteyen yolcular niçiniyle İstanbul Havalimanı’nda yoğunluk görülüyor.

Sabah saatlerinden itibaren havalimanına gelen yolcular güvenlik denetim noktalarında ve kontuarlarda yoğunluk yaşandı.

“BİRAZ ERKEN DAVRANDIK”

Bayram tatilini Trabzon’da geçireceğini söz eden İstek Kılıçaslan, “Baba memleketi Trabzon özlediğimiz bir yer, birlikte gidiyoruz. Çocukları da alıştırıyoruz. Dostlarımızı, arkadaşlarımızı nazaranceğiz. Güzel bir tatil olacağını düşünüyoruz. Biraz erken davrandık o niçinle yoğunluğa pek kalmadık. Bugün de biraz yoğunluk var ancak fazla da kapalı değil, herkes gelip gidebiliyor” dedi.


“AİLECEK GİDİYORUZ”

Yolculardan Ömer Öztürk ise “Kastamonu’ya gideceğiz. Bayram münasebetiyle büyüklerimizi görmek hedefiyle ailecek gidiyoruz. İnşallah öbür bayramları da ailelerimizle hoş bir biçimde geçirebiliriz.” biçiminde konuştu.



İSTANBUL HAVALİMANI’NDAN 249 EK SEFER

16-25 Temmuz tarihleri içinde gerçekleştirilecek bayram tatili boyunca yurt içi uçuşlarda 427 ek sefer konulduğunu açıklayan Türk Hava Yolları, İstanbul, Ankara, Bursa ve Kocaeli’nden Türkiye’nin dört bir yanındaki 30 havalimanına gerçekleştirecek.

THY Basın Müşavirliği’nden yapılan açıklamada, konukların seyahat talep ve beklentilerini tahlil ettiklerini tabir ederek, ek seferlerin 249’u İstanbul Havalimanı’ndan, 74’ü İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan ve 100 ek sefer ise Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan gerçekleştirilecek.

Ayrıyeten yurt dışı uçuşlarına başlayan AnadoluJet tatil niçiniyle yurt haricinde 5 noktaya 14 ek sefer gerçekleştirecek.

EK SEFER SAYISINDA TRABZON BİRİNCİ SIRADA

Bayram tatili sürecinde oluşacak seyahat talebini karşılamak üzere THY tarafınca düzenlenen ek seferlerde Trabzon, İstanbul ve Ankara’nın yanı sıra Bursa ve Kocaeli’den de ek uçuş düzenlenecek.

Trabzon 16-25 Temmuz tarih aralığında 61 ek seferle en ağır uçuş noktası olacak.

Trabzon’u 48 ek uçuş ile Bodrum-Milas ve 44 uçuş ile Antalya Havalimanı takip ediyor. Ek sefer sayısının en çok olduğu günler ise 95 uçuş ile 17 Temmuz Cumartesi ve 105 uçuş ile 25 Temmuz Pazar günleri olacak.

ESKİ BAYRAMLARI YAŞAMA VAKTİ

Bahisle ilgili olarak resmi twitter adresinden bir açıklama yapan THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, “Şimdi bir daha bir ortada olma, hasret giderme vakti… Sıkıntı günleri ‘aşı’ yorken’ eski bayramları hatırlama, yaşama vakti… Bu bayram daha fazla memnunluğu taşıyabilmek için 427 ek sefer gerçekleştireceğiz. Artık bir daha Türk Hava Yolları ile kavuşma vakti…” paylaşımında bulundu.
 
Üst