İzmir’de hukuk söyleşileri başlıyor

Ryan

Global Mod
Global Mod
Katılım
25 Eyl 2020
Mesajlar
13,294
Puanları
36
İzmir’de hukuk söyleşileri başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’in “Eşit Yurttaşlık Mümkün” anlayışı doğrultusunda kentte insan hakları külçeşidinin yaygınlaşması ismine 23 Kasım’da hukuk söyleşileri ve isimli yardım hizmeti programı başlıyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’in “Eşit Yurttaşlık Mümkün” anlayışı doğrultusunda tüm kamusal hizmetlere eşit ve adil erişimini sağlayacak projeler sürüyor. Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir Barosu işbirliğiyle Adalet İçin İsimli Yardım Aracı’nı hizmete almasının akabinde kentte hukuk söyleşileri ve isimli yardım hizmeti programı başlıyor. Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Projeler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Kentsel Adalet ve Eşitlik Şube Müdürlüğü tarafınca 23 Kasım-16 Aralık tarihleri içinde yürütülecek çalışma Bayraklı, Bornova, Karabağlar ve Gaziemir ilçelerinde yapılacak. Program kapsamında birinci gün hukuk söyleşileri olacak, ikinci gün ise isimli yardım hizmeti verilecek. Söyleşilerde “Kentte İnsan Hakları”, “Nefret Söylemi ve Ayrımcılıkla Gayrette Kent Hakları”, “Bir Ortada Yaşam” bahisleri işlenecek.

Program:
23 Kasım saat 14.00’te Meslek Fabrikası Bayraklı Kurs Merkezi’nde “Kentte İnsan Hakları” söyleşisiyle başlayacak aktiflik, 18.00’de Tarihi Havagazı Fabrikası A Salonu’nda “Nefret Söylemi ve Ayrımcılıkla Uğraşta Kent Hakları” bahsiyle devam edecek.
24 Kasım’da Meslek Fabrikası Bayraklı Kurs Merkezi’nde saat 10.00-16.00 saatleri içinde isimli yardım hizmeti verilecek.
1-2 Aralık’ta Meslek Fabrikası Çamdibi Kurs Merkezi’nde saat 14.00’te “Kentte İnsan Hakları” söyleşisi olacak. 2 Aralık’ta 10.00-16.00 saatleri içinde isimli yardım hizmeti verilecek.
6 Aralık-7 Aralık tarihlerinde 11.00’de Meslek Fabrikası Karabağlar Kurs Merkezi’nde “Kentte İnsan Hakları” söyleşisi var. 10.00-16.00 saatleri içinde ise isimli yardım hizmeti olacak.
15 Aralık-16 Aralık’ta 11.00’de Meslek Fabrikası Gaziemir Kurs Merkezi’nde “Kentte İnsan Hakları” söyleşisi var. 16 Aralık’taki isimli yardımı hizmeti ise 10.00-16.00 saatleri içinde olacak.

Adalet İçin İsimli Yardım Aracı nedir, nasıl yararlanılır?
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde Türkiye’de birinci kere bir mahallî idare, kentin merkeze uzak ve toplumsal adaletsizliğin ağır olduğu bölgelerinde adalete erişim için direkt hukuksal dayanak sağlıyor. Adalet İçin İsimli Yardım Aracı’nın ziyaret edeceği mahalleler ve ziyaret tarihleri İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Barosu internet sayfalarında evvelinde duyuruluyor. Hizmetten yararlanmak isteyenler internet sayfalarında yer alan Adalet İçin İsimli Yardım hizmeti telefon çizgisini arayarak kayıt oluşturuyor. İzmir Barosu tarafınca Adalet İçin İsimli Yardım Aracı’nda nazaranvlendirilen stajyer avukat ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce nazaranvlendirilen işçi, müracaat evrakları ve gerekli formların doldurulmasını sağlayarak müracaatları alıyor. Bu evreden daha sonra, araçta nazaranvlendirilen nöbetçi avukat ile görüşen müracaat sahiplerinin ekonomik durumları ve talepleri avukat tarafınca değerlendirmeye alınıyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

ALINTIDIR
 
Üst