Japonya’da 5.9’luk sarsıntı: 32 kişi yaralandı Tokyo felç oldu

odakulebuda

New member
Katılım
26 Eki 2020
Mesajlar
1,951
Puanları
0
Japonya’da 5.9’luk sarsıntı: 32 kişi yaralandı Tokyo felç oldu Japonya’da dün meydana gelen 5.9 şiddetindeki sarsıntının akabinde, sarsıntının bilançosu netleşmeye başladı. Merkez üssü Tokyo’nun komşu eyaleti Chiba olan zelzele niçiniyle Kanto bölgesinde ulaşım felç oldu. Tokyo’nun Adachi bölgesindeki bir yolcu treni zelzele sırasında acil durum frenini çekerek raydan çıktı. Dev metropol genelindeki biroldukca tren seferi de süreksiz olarak askıya alındı.

Adachi bölgesindeki bir okulun spor salonu ise gece boyunca aksayan tren seferleri niçiniyle meskene dönemeyen şahıslar için süreksiz sığınağa dönüştürülürken, 3’ü raydan çıkan trende olmak üzere en az 32 kişi yaralandı. Zelzele akabinde birfazlaca haniçin su kesintisi ihbarı yapıldığını kaydeden yetkililer, sarsıntı niçiniyle kimi bölgelerdeki su borularının patladığın tespit edildiğini deklare etti.


Nükleer tesisler inançta

Sarsıntının akabinde bir bakılırsav gücü oluşturduklarını belirten Japonya Başbakanı Fumio Kishida ise, ilgili ünitelere depremzedelere tam takviye ve önlem talimatı verdiğini söylemiş oldu. Japonya Baş Kabine Sekreteri Hirokazu Matsuno da nükleer tesislerde rastgele bir anormallik rapor edilmediğini duyurdu.

Ulaşımda aksaklık bugün de sürdü

Öte yandan dün meydana gelen zelzelenin akabinde demir yolu ulaşımında yaşanan aksama biroldukca tren sınırında bugün de devam etti. Sabah işe gitmek üzere yola çıkan biroldukca Japon vatandaşı, geciken ya da askıya alınan tren seferleri niçiniyle istasyonlarda uzun kuyruklar oluşturdu. Yapılan güvenlik kontrolleri ve bölgesel tamirat çalışmalarının tren seferlerindeki aksamanın devam etmesine niye olduğu öğrenildi.


Zelzelenin şiddeti güncellendi

Japonya dün 6.1 şiddetinde sarsıntıyla sarsılmış, merkez üssü ülkenin Chiba eyaleti olan sarsıntının 80 km derinlikte meydana geldiği bildirilmişti. Tokyo, Saitama ve Chiba eyaletlerinde de şiddetli biçimde hissedilen zelzele kısa periyodik paniğe niye olmuştu. Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA) tsunami riskinin oluşmadığını açıklamıştı. JMA, bugün ise şiddeti birinci vakit içinderda 6.1 olarak açıklanan sarsıntının büyüklüğünün 5.9 olarak güncellendiğini duyurmuştu.
 
Üst