Karaman yarın okullar tatil mi? 14 ocak okullar tatil mi, hangi kentlerde okullar tatil?

ffalivvv

New member
Katılım
13 Nis 2021
Mesajlar
521
Puanları
0
Karaman yarın okullar tatil mi? sorusunun karşılığı merak ediliyor. Soğuk hava koşulları niçiniyle perşembe günü biroldukça vilayette eğitim öğretime orta verilirken, Ordu, Bayburt, Gümüşhane, Kars, Konya üzere kar yağışının devam ettiği vilayetlerde gözler Valiliklerden gelecek 14 Ocak Cuma günü için kar tatili haberlerine çevrildi. Vilayet ve ilçe Valiliklerinin toplumsal medya hesapları aracılığı ile yarın hangi vilayetlerde okulların tatil olduğu açıklanıyor.

14 OCAK HANGİ KENTLERDE OKULLAR TATİL?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Marmara ile iç ve doğu kısımlarda buzlanma ve don olayı bekleniyor. Kar yağışı ise Doğu Anadolu, İç Anadolu ve Karadeniz Bölgelerinde devam edecek.

  • Konya’nın 11 ilçesinde kar yağışı sebebiyle yüz yüz eğitime 14 Ocak Cuma günü 1 gün mühletle orta verildi.
  • Kars’ta da ağır kar yağışı niçiniyle vilayet geneli ve ilçelerde 14 Ocak Cuma günü bir gün mühletle okullar tatil edildi.
  • Ordu ve Van’dan da cuma günü için kar tatil duyurusu geldi.
KONYA’NIN 11 İLÇESİNDE EĞİTİME ORTA VERİLDİ

Konya’da kar yağışı ve buzlanma sebebiyle Ahırlı, Altınekin, Bozkır, Çumra, Derebucak, Doğanhisar, Hadim, Hüyük, Sarayönü, Seydişehir ve Taşkent ilçelerinde eğitime 14 Ocak Cuma günü itibariyle 1 gün müddetle orta verildiği bildirildi. Konya Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Ahırlı, Altınekin, Bozkır, Çumra, Derebucak, Doğanhisar, Hadim, Hüyük, Sarayönü, Seydişehir ve Taşkent ilçelerinde kar yağışı ve buzlanma sebebiyle 14 Ocak 2022 Cuma günü yüz yüze eğitime ilçe hıfzıssıhha heyetlerince 1 gün orta verilmiştir. Bu müddet zarfında uzaktan eğitim yapacaktır” denildi.

Ayrıyeten İlçe Hıfzıssıhha Şurası sonucuyla Meram ilçesinin birtakım mahallelerinde kar yağışı, buzlanma ve uzun müddetli elektrik kesintisinden dolayı mağduriyet sebebiyle 14 Ocak 2022 Cuma günü yüz yüze eğitime 1 gün orta verildiği, uzaktan eğitim yapılacağı açıklandı.

KARS’TA 1 GÜN OKULLAR TATİL

Kars’ta ağır kar yağışı niçiniyle okullar 1 gün tatil edildi. Ayrıyeten kamuda çalışan gebe ve engelli işçi de idari müsaadeli sayılacak.

Kars Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “İlimiz geneli ve ilçelerimizde devam eden ağır Kar yağışı ve olumsuz hava koşulları niçiniyle eğitim-öğretime 14 Ocak Cuma günü (1) gün müddetle orta verilmiştir” denildi.

ORDU’NUN 6 İLÇESİNDE EĞİTİME ORTA

Ordu’da tesirli olan kar niçiniyle Akkuş, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe, Perşembe ve Mesudiye ilçelerinde eğitim- öğretime 1 gün orta verildi.

Kenttin yüksek kısımlı ilçelerinde tesirli olan kar, eğitimin aksamasına niye oldu. Kar yağışının ağır olduğu Akkuş, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe, Perşembe ve Mesudiye ilçelerindeki kaymakamlıklarca alınan karar doğrultusunda eğitim- öğretime 1 gün orta verildi.

VAN’DA OKULLARA KAR TATİLİ

Van’da kar ve tipi günlük hayatı olumsuz etkilerken, İpekyolu ilçesine bağlı Gövelek ve Köşebaşı mahallelerinde birtakım araçlar yolda kaldı. Jandarmaya gelen ihbar üzerine bölgeye gruplar sevk edildi. Kara saplanan araçlar Büyükşehir ve İpekyolu belediyeleri karla gayret takımlarınca kurtarıldı.

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Lider Vekili İhsan Emre Aydın, “Ekiplerimizle birlikte ulaşımın aksamaması ve vatandaşlarımızın mağdur olmaması için alandayız. Gelen ihbarlar doğrultusunda gruplarımız kırsal mahallelerimizden Gövelek ile Köşebaşı içinde yolda mahsur kalan araçları ve şoförlerini kurtardı” dedi.

Gündem
 
Üst