Kovid-19 salgınının güçlü sürecini sahneye taşıyacak “Pandemic” dünya prömiyerine hazır

Pinar

Global Mod
Global Mod
Katılım
25 Mar 2021
Mesajlar
1,999
Puanları
36
Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) sanatkarları ile sıhhat çalışanlarının yer aldığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecindeki zorlukları anlatan “Pandemic” isimli bale yapıtı, 1 Ağustos’ta dünya prömiyerini gerçekleştirecek.

Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde yapılan provaya, bale yapıtında anlatıcı olarak yer alacak tiyatro ve dizi oyuncusu Alper Saldıran ve sıhhat çalışanları katıldı.

Saldırgan, AA muhabirine, sanatseverlerle buluşacak yapıtın salgın devrinde yaşananları kalıcı hale getireceğini söylemiş oldu.

Salgında güçlü bir müddetç yaşandığını lisana getiren Saldıran, “Bu devri bale sanatıyla anlatacağız. Yaşanan zorlukları sanatsal bir biçimde sahneye aktaracağız. Ben de bu yapıtta neler yaşadığımızı anlatacağım. Uzun vakit daha sonra birinci defa sahneye çıkacağımız için bizler de heyecanlıyız. Sıhhat çalışanları da birinci kere sahneye çıkacaklar, onlar da en az bizim kadar heyecanlı.” dedi.

Saldıran, yapıtın sıhhat çalışanlarının yanı sıra salgın sürecinde kuvvetli günler yaşayan sanatkarlara da ithaf edildiğini belirtti.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Pandemi Ağır Bakım Ünitesi’nde çalışan Figen İtina ise geçirdikleri güç günlerin arkasında bu biçimde bir projenin ortasında yer almaktan memnunluk duyduklarını belirtti.

Sıhhat çalışanları olarak sıkıntı bir müddetçten geçtiklerini ve bu sürecin devam ettiğini kaydeden İhtimam, “Bu proje biraz olsun bizlere moral oldu ve sahnede olmak fazlaca yeterli geldi. Bize ithaf edilmiş bir yapıtta yer almaktan da ayrıyeten gurur duyduk.” diye konuştu.

Yapıtın koreograflarında Volkan Ersoy da dünya prömiyeri için heyecanlı olduklarını söz etti.

Eser, internet üzerinden canlı yayın prömiyer tekniği ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın resmi YouTube kanalı ve birfazlaca ulusal televizyon kanalı üzerinden 1 Ağustos saat 20.00’de Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nden tüm Türkiye ve dünyadaki sanatseverlerin konutuna ulaşacak.

Kaynak: Anadolu Ajansı / Zehra Tekeci
 
Üst