Kuzey Kore enteresan yasak: Kim Jong Un giyiyor diye deri ceket yasaklandı

odakulebuda

New member
Katılım
26 Eki 2020
Mesajlar
1,951
Puanları
0
Kuzey Kore enteresan yasak: Kim Jong Un giyiyor diye deri ceket yasaklandı Dış dünyaya kapalı yapısıyla dikkat çeken Kuzey Kore’de, günlük hayattaki giysiye yönelik yeni bir yasağın yürürlüğe girdiği açıklandı. ABD tarafınca finanse edilen, haber sitesi Radio Free Asia (RFA), Kuzey Kore kaynaklarına atıfta bulunarak, ülke önderi Kim Jong Un’un kıyafet tercihlerini taklit nedeni öne sürülerek vatandaşların deri mont giymelerinin yasaklandığını belirtti.

Bilhassa Kim’in sık sık deri trençkot giymesi niçiniyle, kelam konusu kıyafetin giysisinin vatandaşlar tarafınca giyilmesinin yasaklandığı aktarılan haberde, Kuzey Kore’deki deri mont meblağlarının da altı çizildi.

Haberde, ülkede epey lüks bir giysi eseri olarak görülen deri ceketlerin meblağlarının yapay deride 80 bin won, gerçek deride ise 170 bin civarında seyrettiği, ülkede ortalama maaşın ise yaklaşık 4 bin won olduğu aktarıldı. Bir kaynağa atıfta bulunan haberde, “Bu yılın Ocak ayındaki 8. Parti Kongresi’ndeki askeri geçit merasimi sırasında, En Yüksek Onur [Kim Jong Un] ve tüm üst seviye yetkililerin de deri ceket giydiği görüldü” dedi.

Kaynağa bakılırsa, başka deri giyen yetkililer içinde Kim Jong Un’un kız kardeşi Kim Yo Jong ve öteki birkaç üst idaredeki bayan vardı.

Kaynak, Eylül ayında deri mont ve paltoların “güç sembolü” olarak kabul edilmesinden dolayı, özel giysi tüccarlarının ticaret şirketi yetkililerinden sentetik deri ithal etmelerini istediğini söylemiş oldu.
 
Üst