Memleketler arası Adana Lezzet Şenliği 8-9-10 Ekim’de düzenlenecek

ffalivvv

New member
Katılım
13 Nis 2021
Mesajlar
521
Puanları
0
Lezzet tutkunlarını iklimi üzere sıcakkanlı insanların diyarında, Adana‘da buluşturan Milletlerarası Adana Lezzet Şenliği’nin beşincisi; 8-9-10 Ekim 2021 tarihlerinde düzenlenecek.

DEĞERLİ BİR GASTRONOMİ DESTİNASYONUNA DÖNÜŞECEK Vali Süleyman Elban, klasik mutfağımıza ilişkin pahaların tanıtımı açısından büyük kıymet taşıyan 5. Memleketler arası Adana Lezzet Şenliği’ne ait değerli açıklamalarda bulundu. Güney’in enfes tatlarına konut sahipliği yapan ve birbirinden güzel lezzetleri bünyesinde barındıran Adana’nın, Türk mutfağının değerli merkezlerinden biri pozisyonunda olduğunu söyleyen Vali Elban, “Adana’nın bu potansiyelinin daha da geliştirilerek değerli bir gastronomi destinasyonuna dönüştürülmesi maksadıyla birincisi 2017 yılında düzenlenen ve her yıl geliştirilen etkinliklerle bundan evvelki yıldan fazlaca daha fazla ses getiren Adana Lezzet Şenliği ile Adana’mızın varlıklı mutfak külçeşidinin bilinirliğinin artırılması ve bu mutfak kültürümüzün geleceğe taşınması için tüm paydaşlarla ağır bir gayret içerisindeyiz” dedi.

“MİSAFİRLERİMİZİ ADANA’YA BEKLİYORUZ” Tüm dünyayı tesiri altına alan koronavirüs salgını niçiniyle birfazlaca tertibin ertelendiği bir periyotta şenliğin kesintiye uğramaması için 4. Milletlerarası Adana Lezzet Şenliği’ni dijital platforma taşıyarak Türkiye’de bir birincisi gerçekleştirdiklerini hatırlatan Vali Elban, “Geçen bir yıllık süreçte pandemi şartlarında yaşanan olumlu gelişmelerle bu yıl 8-9-10 Ekim 2021 tarihlerinde beşincisini düzenlemeyi planladığımız Milletlerarası Adana Lezzet Festivali’mizde, şenlik coşkusu yerli ve yabancı tüm konuklarımızın iştirakiyle kaldığı yerden devam edecek. Tabi koronavirüsle uğraşta büyük bir yol kat etmiş olsak da salgın büsbütün bitmiş değil. Bizler tüm kaideleri düşünerek hazırlıklarımızı yapıyor, tüm önlemleri şimdiden düşünüyoruz. Konuklarımızın da tıpkı hassasiyet içerisinde olacağına inanıyoruz. Şenliğe katılacak konuklarımızı Adana’da en uygun biçimde ağırlamanın; onlara Adana beşerinin misafirperverliğini, cana yakınlığını göstermenin heyecanını daha şimdiden yüreklerimizde hissediyoruz. Siz bedelli lezzet tutkunlarını da bu heyecanımıza ortak olmak, Adana’nın lisanlara destan lezzetlerini tatmak ve şenlik coşkusunu doyasıya yaşamak için 8-9-10 Ekim tarihlerinde Adana’ya bekliyoruz.” dedi ve şenliğin düzenlenmesinde katkıları olan belediye başkanlıklarına, şenlik yürütme şurasına, sivil toplum kuruluşlarına ve emeği geçen herkese bu vesileyle şimdiden teşekkür ettiğini lisana getirdi.

Çukurova’nın birbirinden lezzetli yemeklerinin yer alacağı, kesimin tüm paydaşlarını bir ortaya getirecek 5. Memleketler arası Adana Lezzet Şenliği 8-9-10 Ekim’de gastroshowlar, yemek atölyeleri, söyleşilerle üç gün boyunca bir gastronomi şöleni sunmaya hazırlanıyor.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst