Mevsim Geçişlerinde Yaşanan Halsizlikle Baş Etmenin 6 Yolu

Merwe

Global Mod
Global Mod
Katılım
7 Mar 2021
Mesajlar
233
Puanları
1
Mevsim Geçişlerinde Yaşanan Halsizlikle Baş Etmenin 6 Yolu

İster yaz mevsiminden kış mevsimine, ister kış mevsiminden yaz mevsimine geçiş olurken, doğada olduğu gibi insan vücudunda da bazı değişiklikler meydana gelmektedir. Bu mevsimsel değişim bazı semptomlar meydana getirir. Örneğin baş ağrısı, halsizlik, bunalma, bir işle uğraşma isteğinin en aza inmesi gibi. Bu durum günlük hayatı oldukça olumsuz etkiler.

Ani ısı değişimi, kıyafet seçimlerini etkiler. Öğle vaktinde sıcak olan hava akşam saatlerinde kış mevsimini andırır. Bu durumda bir sıcak bir soğuk yaşayan insan vücudu ve havaya uygun olmayan kıyafetler insanların hasta olmasındaki en büyük etkendir. Mevsimsel değişimlerde en çok üst solunum yolları hastalıklarına rastlanır. Grip ve nezle mevsim değişikliğinde en sık rastlanan hastalıkların başında gelir. Mevsim değişimlerinde vücudumuzun verdiği rahatsızlıkla birlikte psikolojik olarak da sıkıntılar ortaya çıkar. Bu durumlarla baş etmenin birçok yolu vardır.

Doğru Beslenmek

Mevsim meyve ve sebzelerini tüketmek. Yetersiz ve dengesiz beslenmek sağlığın düşmanıdır. Bu yüzden fast-food tarzı beslenmek yerine taze yiyecekler tercih edilmelidir. Sebzelerin besin değerini korumaları için haşlayarak yenmeleri tavsiye edilir.

Hareket Etmek

Spor yapabilecek vaktiniz varsa kesinlikle spor yapılmalı. Ancak bu ortamı oluşturamıyorsanız, yürüyüş yapmayı ihmal etmeyin. Kısa mesafe gidilecek yerlere yürümek günlük rutinlerde olması gerekenlerdendir.

Uyku

Yeteri kadar uyumak oldukça önemlidir. Gece saat 11 ile 2 arası mutlaka uykuda geçirilmeli.

Su

Vücudun ihtiyacı olan en önemli şeylerden biri de sudur. Birçok hastalığın sebebi yetersiz su içmektir. Yeteri kadar su içen bir birey hastalıklardan da korunur.

Temizlik

Bulunduğumuz ortamın temiz olmasına da özen gösterilmeli. Bulunduğumuz oda havalandırılmalı ve temizlenmelidir.

Takviye

İlaç yerine doğal takviyeler yapılmalıdır. İlaç yerine meyve sebze tüketimi artırılmalı, mümkün olduğunca ilaçtan uzak durulmalıdır.
 
Üst