Microsoft Ortadoğu ve Afrika Bölge Lideri Samer Abu Ltaif Türkiye’ye geldi

odakulebuda

New member
Katılım
26 Eki 2020
Mesajlar
1,951
Puanları
0
Microsoft Ortadoğu ve Afrika Bölge Lideri Samer Abu Ltaif Türkiye’ye geldi İstanbul ziyaretinde Türk şirketlerin yöneticileriyle ve Microsoft Türkiye çalışanlarıyla bir ortaya gelen Microsoft Orta Doğu ve Afrika Bölge Lideri Samer Abu Ltaif, kültürel ve ekonomik yapının girişimcilik ruhuyla eksiksiz bir biçimde harmanlandığı Türkiye’nin, bu özelliği yardımıyla dijital dönüşümde takdir edilesi bir performans sergilediğini belirtti.

Abu Ltaif, Türk şirketlerin teknolojik gelişim ve dönüşüm suratının pandemide ikiye katlandığına vurgu yaparak, “Türkiye’nin inovasyonu bu kadar büyük bir iştahla benimsemesi, bizim de Microsoft olarak Türkiye pazarına daha fazla odaklanmamızı ve yatırımlarımızı artırmamızı sağladı. Türkiye’nin gelişim grafiği, bölgede bizim için örnek oldu” dedi.
Microsoft Orta Doğu ve Afrika Bölge Lideri Samer Abu Ltaif, Türkiye ziyaretini tamamladı.

İstanbul’da Türk şirketlerin yöneticileriyle ve Microsoft Türkiye çalışanlarıyla bir ortaya gelen Abu Ltaif, görüşmelerinde yükle süratle gelişen teknolojinin geleceğiyle ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Microsoft’un gezegendeki tüm insanlara ve tertiplere güç verme misyonu doğrultusunda kendi vizyonunu ve Türkiye’deki işletmelerin dijital dönüşüme nasıl liderlik edebileceği konusundaki görüşlerini paylaşan Samer Abu Ltaif, kilit değer taşıyan dallarda yetenek gelişmeninin iş ortakları ve yeni nesil yazılımcılar için bedeline vurgu yaptı.




Orta Doğu ve Afrika bölgesinde gelecekteki tüm teşebbüslerin teknoloji üzerine kurulacağına dikkat çeken Abu Ltaif, “Kültürel ve ekonomik yapının girişimcilik ruhuyla eksiksiz bir biçimde harmanlandığı Türkiye, bu özelliği yardımıyla dijital dönüşümde takdir edilesi bir performans sergiledi. Ortadoğu ve Afrika Bölgesi olarak, teknolojiden ve girişimcilik ruhundan güç alan büyük bir dönüşüm sürecinden geçiyoruz. Üretim, perakende, telko ve finans üzere kilit alanlarda, bilhassa AI ve bulut özelinde çığır açan uygulamalar hayata geçiriliyor.

Kelam konusu uygulamaların kimilerinin dünyada her yerdilk evvel Ortadoğu ve Afrika Bölgesi’nde uygulamaya koyulduğunu görüyoruz. Pandemi sürecinde değişen teknolojinin gücünü en aktif biçimde gördüğümüz ülkelerden biri de Türkiye oldu. Türk şirketlerin teknolojik gelişim ve dönüşüm suratı pandemide ikiye katlandı. Türkiye’nin inovasyonu bu kadar büyük bir iştahla benimsemesi, bizim de Türkiye pazarına daha fazla odaklanmamızı ve yatırımlarımızı artırmamızı sağladı. Türkiye’nin gelişim grafiği, bizim için örnek oldu” dedi.

İstanbul’u tarihin ve geleceğin kesiştiği bir kent olarak gördüğünü lisana getiren Samer Abu Ltaif, kelamlarına şu biçimde devam etti, “Türkiye, genç nüfusu ve ağır teknoloji kullanması yardımıyla eski teknolojileri süratle geride bırakıyor ve yenilerini kucaklıyor. Türkiye’nin hakikat dengelenmiş ekosistemi, hem küçük startup’ların tıpkı vakitte büyük şirketlerin birebir süratte aksiyon alarak ülkedeki inanılmaz teknoloji fırsatlarından yaralanmalarını mümkün kılıyor. Tüm kesimlerde hiper ölçekli buluta yeni yaklaşımlar var; bu alanda uzun müddettir varolan bir talebin karşılandığını görüyoruz.

Pandemiyle başlayan inovasyon ve yenilenme, Microsoft’un yeni yatırımlar için harekete geçmesinde de itici bir güç oldu. Bu sene MEXT ortasında Manufacturing Core’u ve Microsoft Türkiye bünyesinde de Perakende Tecrübe Merkezi’ni açtık. Kelam konusu pazarlarda iş birliklerine imza atmaya devam ederek ayak izimizi güçlendirmeyi umuyoruz. Bu iş iştiraklerine yalnızca mahallî manada işimizi kuvvetlendiren projeler olarak değil, beraberinde eğitim, sıhhat, erişilebilirlik ve dijital yetenek gelişimi üzere alanlarda topluma paha katmamızı kolaylaştıran iş birlikleri olarak da bakıyoruz”
 
Üst