Mu kıtası nedir, nerededir? Mu efsanesi argümanları..

Pinar

Global Mod
Global Mod
Katılım
25 Mar 2021
Mesajlar
1,999
Puanları
36
Mu efsanesi birinci vakit içinderda Yukatan’daki Maya kalıntılarına yaptığı incelemelerden daha sonra, Augustus Le Plongeon’un yapıtlarında ortaya çıkmıştır. Bunun üzerine mu kıtasıyla ilgili savlar ortaya çıkmıştır. Mu kıtası nedir, nerededir? Mu kıtasıyla ilgili detaylar…

MU KITASI NEDİR, NEREDEDİR?

Mu kıtası yahut özetlemek gerekirse Mu, birinci vakit içinderda 19. yüzyılda hayatış muharrir ve gezgin Augustus Le Plongeon tarafınca Büyük Okyanus’ta yer aldığı ve 14 bin yıl evvel batarak yok olduğu ileri sürülmüş, günümüzde bilim etraflarında sözdebilimsel bir argüman olduğu kabul goren efsanevi kıtadır. Le Plongen, kıtada Antik Mısır ve Mezoamerika toplumlarının cetlerinin yaşadığını tez etmiştir. Kavram sonrasındasında, kıtanın bir vakit içinder Pasifik Okyanusu’nda var olmuş olduğunu argüman etmiş James Churchward tarafınca popülerize edilmiştir.

Mu’nun ve misal biçimde kayıp bir kıta olduğu tez edilmiş Lemurya’nın varlığına dair argümanlar, argümanın yaratıcısı Le Plong’un vaktinden beri dayanak görmemiştir. Günümüzde de bilim dünyasındaki fikir birliği, Mu kıtasının var olmuş olmasının fizikî olarak mümkün olmadığı ve savın rastgele bir bilimsel desteği olmadığı istikametindedir.

MU EFSANESİ SAVLARI

Mu efsanesi birinci vakit içinderda Yukatan’daki Maya kalıntılarına yaptığı incelemelerden daha sonra, Augustus Le Plongeon’un (1825-1908) yapıtlarında ortaya çıkmıştır. Le Plongeon, Yucatán’daki Maya medeniyetinin Yunanistan ve Mısır’dakilerden daha eski olduğunu gösteren Maya yazıları bulduğunu ve yazıtta daha eski bir kıtanın öyküsünün anlatıldığını tez etmiştir.

Le Plongeon “Mu” ismini, 1864 yılında da Landa alfabesini kullanarak Troano Kodeks’ini yanlış bir biçimde çevirmiş Charles Étienne Brasseur de Bourbourg’dan almıştır. Brasseur, Mu olarak okuduğu bu sözün, bir felaketin batırdığı bir ülkeye atıfta bulunduğuna inanıyordu. Le Plongeon ondan sonrasında bu kayıp toprakları Atlantis ile bağdaştırmış ve Atlantik Okyanusu’nda batmış olan kelamda bir kıtaya dönüştürmüştür.

Yonaguni buluntularının, Mu kıtasının kalıntıları olduğu sav edilmiştir

Le Plongeon, eski Mısır medeniyetinin, kıtanın batması yüzünden mülteci olmuş Kraliçe Moo tarafınca kurulduğunu argüman etti. Savına göre başka mülteciler Orta Amerika’ya kaçmış ve Maya uygarlığını yaratmışlardır.

Mu’yu, Pasifik Okyanusu’nda bulunan kayıp bir kıta olarak yaygınlaştırılan James Churchward (1851-1936), çabucak sonrasında bir daha Kayıp Kıta Mu (1931) ismiyle yayınlanacak Kayıp Kıta Mu, İnsanın Anavatanı (1926) isimli kitabıyla başlayan bir kitap dizisi yayınlamıştır. Dizideki öteki tanınan kitaplar Mu Çocukları (1931) ve Mu’nun Kutsal Sembolleri’dir

James Bramwell ve William Scott-Elliott, Mu’daki felaket olaylarının 800.000 yıl evvel başlamış olduğunu ve kesin olarak MÖ 9564’te meydana gelmiş son felakete kadar devam ettiğini tez etmişlerdir.

1930’larda, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olan Atatürk, Churchward’un çalışmalarıyla ilgilendi ve Mu’yu Türklerin özgün anavatanının mümkün bir yeri olarak gördü.

Masaaki Kimur, Japonya’daki Yonaguni buluntularının, Mu kıtasının kalıntıları olduğunu argüman etmiştir.

Gündem
 
Üst