Muğla’da turizmciler 2022 için umutlu

Pinar

Global Mod
Global Mod
Katılım
25 Mar 2021
Mesajlar
2,008
Puanları
36
MUĞLA (AA) – Türkiye‘nin beğenilen turizm merkezlerinden Muğla‘da turizmciler 2022’den beklentilerini yüksek tutuyor.

Muğla’ya yılbaşından 30 Kasım’a kadar gelen yabancı Turist sayısı 1 milyon 73 bin 199 olurken, turizmciler gelecek yıl için daha yüksek bir sayı hedefliyor.

Türkiye’nin 1484 kilometreyle en uzun kıyı şeridine sahip, doğal hoşlukları ve antik kentleriyle ünlü turizm kenti Muğla, 340 bin yatak kapasiteli tesisleriyle yerli ve yabancı konuklara hizmet veriyor.

Tatilcilere Bodrum, Marmaris, Fethiye, Datça, Ortaca, Milas ve Ula üzere ilçeleriyle çeşitli turizm imkanları sunan kent, yeni tip koronavirüs önlemleriyle, bir daha deniz, kum ve güneşin keyfini çıkarmak isteyenlerin vazgeçilmez adreslerinden oldu.

Vilayet Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl, AA muhabirine, kente epey sayıda ülkeden turist geldiğini söylemiş oldu.

Konukların en güzel biçimde ağırlandığını anlatan Bingöl, dünyanın kıymetli turizm destinasyonları içinde yer alan Muğla’nın denizi, kumu, güneşi kadar tarihi ve doğal hoşlukları, antik kentleri, lüks konaklama tesisleriyle de öne çıktığını kaydetti.

Geçen yıl salgın niçiniyle ziyaretçi sayısında düşüş yaşadıklarını anımsatan Bingöl, şöyleki konuştu:

“1 Ocak-30 Kasım’da kente gelen turist sayısı 1 milyon 73 bin 199’a ulaştı. Geçen yılın tıpkı periyoduna göre ziyaretçi sayısı yüzde 55 arttı. Bunun 287 bin 702’sini Ruslar oluşturuyor. sonrasındasında Ukrayna, Almanya, Polonya, İngiltere ve öbür ülkelerden gelen turistler oluşturuyor. Kültür ve Turizm Bakanlığının öncülüğünde ilgili bakanlıklar ve özel dal temsilcilerinin iştirakiyle hazırlanan İnançlı Turizm Sertifikası Programı turistlerin gelmesinde hayli tesirli oldu.”

“Türkiye 2021’i beklentilerin üzerinde geçirdi”

Türkiye Otelciler Federasyonu Lider Yardımcısı Bülent Bülbüloğlu da turizmin dünyada salgından en çok etkilenen dallardan biri olduğuna dikkati çekerek, “Rakiplerimiz de salgının tesirlerini ziyadesiyle gördü. Türkiye, kaynak pazarlardaki dinamik yapısıyla, aldığı tedbirlerle, inançlı turizm sertifikasıyla beklentilerin de üzerinde bir yıl geçirdi. Berbat bir yıl geçirdik diyemeyiz.” tabirlerini kullandı.

Bülbüloğlu, bu yılın datalarını 2019 ile kıyasladıklarında, bölgesel farklılıklar yaşansa da bilhassa Antalya’ya beklenti üstü konuk girişi olduğunu, Muğla’nın da arttan geldiğini kaydetti.

Muğla’nın doğal yapısı ve turizm çeşitliliğiyle ülkenin önde gelen destinasyonları içinde yer aldığını vurgulayan Bülbüloğlu, “Muğla, Türkiye turizminde hayli kıymetli bir destinasyon olarak ortasında Bodrum, Marmaris, Fethiye üzere epey değerli bedelleri olan bir bölge. Bu süreçte düzgün bir dönem geçirdik. 2019’u yakalamamızı hatta geçmemizi 2022 yılına bıraktık. 2022, global bir badire yaşanmazsa 2019 yılı sayılarını ziyadesiyle geçeceğimizi gösteriyor. Antalya, Muğla, İstanbul’daki turist charter seferlerinin irtibatlarını göz önüne aldığımız vakit fazlaca âlâ bir yıl geçireceğimizi düşünüyoruz.” diye konuştu.

AA / Durmuş Genç – Son Dakika Haberleri
 
Üst