Nürburgring Nordschleife’de Porsche Cayenne rekoru

onurnisan

New member
Katılım
22 May 2021
Mesajlar
758
Puanları
0
Konum
Ankara
Web sitesi
www.nisannakliyat.net
Önümüzdeki günlerde Porsche Cayenne SUV model ailesine dahil olacak ve serinin yeni performans modeli olacak Performans Cayenne, potansiyelini Nürburgring’de sergiledi.

Test pilotu Lars Kern’in kullandığı ve çabucak hemen lansmanı gerçekleştirilmediği için kamufle edilmiş olarak piste çıkan Performans Cayenne, efsanevi Nürburgring Nordschleife’de 20.832 kilometrelik bir tam tipi yalnızca 7:38.925 dakikada tamamladı. Nürburgring GmbH’nin resmi sıralamasına giren tıp mühleti, noter tarafınca da onaylanarak ‘SUV, arazi aracı’ kategorisinde yeni bir rekor olarak kayıtlara geçti.

Modelin gelişim sürecinde de yer alan Lars Kern, rekorla ilgili olarak şunları söylemiş oldu: “Cayenne’in içine oturduğunuzda, Nordschleife pistinin birinci birkaç metresinde, hakikaten geniş bir SUV ortasında olduğunuzdan emin olmak için aracın gerisine dönüp bakma gereksinimi hissediyorsunuz. Yüksek direksiyon hassasiyeti ve kararlı art aks, Hatzenbach kısmında bana ziyadesiyle itimat verdi. Hohe Acht ve Eiskurve içindeki üzere süratli virajlarda epey süratli taraf değiştirdi, yalpalama ve savrulma eğilimi göstermedi. Olağanda Pflanzgarten I ve II zirvelerinde tekerlekler yerden kesilir, lakin bu kısımlar Cayenne’de yumuşak ve sessiz hissedildi. Çok fazla tekerlek hareketi bulunmasına karşın gövdenin sağlam ve denetimli olduğu görüldü. Güç aktarma organları nitekim kuvvetli bir izlenim bırakıyor. Kusursuz vites değiştirmenin yanı sıra her durumda motora güç sağlıyor” dedi.

Tipik Cayenne modeline has her alanda başarılı bir araba

Cayenne modelinin geliştirilmesi sırasında, kusursuz arazi performansına odaklandıklarını söyleyen Cayenne Eser Kümesi Lider Yarımcısı Stefan Weckbach ise “Rekor kıran modelimiz, azamî dikey ve yanal dinamikler için daha sistematik olarak tasarlanmış olsa da, Cayenne Turbo Coupé modelini temel alıyor. Nordschleife’deki rekor mühleti, yeni performans SUV modelimizin dinamik yeteneklerini doğruluyor. Dahası, beraberinde yüksek derecede sürüş konforu ve günlük kullanım sağlayan tipik Cayenne, her alanda başarılı bir araba “dedi.

Lars Kern‘in Nordschleife’deki rekor çeşidi, 14 Haziran 2021’de 23 santigrat derece dış sıcaklık ve 46 santigrat derece pist sıcaklığında, bitiş çizgisini 7:38.925 dakika daha sonra geçerek saat 11:31 prestijiyle kayıtlara geçti.

Rekor sahibi Cayenne, bir yarış koltuğu ve güvenlik kafesiyle donatıldı. Rekoru tescil eden noter ayrıyeten yavaşça kamufle edilmiş SUV modelin seri üretim durumunu ve kısa bir süre daha sonra dünya prömiyerini yapacağını da doğruladı. Rekor tıp için kullanılan performans lastikleri, yeni Cayenne modeli için özel olarak geliştirilen ve standart olarak sunulacak 22 inç Pirelli P Zero Corsas lastikleriydi.

Hibya Haber Ajansı
 
Üst