Numan Kurtulmuş Ermenistan’ın hücumlarında ağır kayıplar veren Gence’yi ziyaret etti

odakulebuda

New member
Katılım
26 Eki 2020
Mesajlar
1,951
Puanları
0
Numan Kurtulmuş Ermenistan’ın hücumlarında ağır kayıplar veren Gence’yi ziyaret etti AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş başkanlığındaki AK Parti heyeti, savaş devrinde Ermenistan’ın balistik füzelerle saldırdığı ve sivil kayıpların yaşandığı Gence kentini ziyaret etti.

Yeni Azerbaycan Partisi (YAP) Genel Başkanvekili Tahir Budagov ile Gence Valisi Niyazi Bayramov’un eşlik ettiği heyet, yıkılan binaların enkazını gezerek incelemelerde bulundu, buralara karanfil bıraktı.

Kurtulmuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ermenistan’ın gece yarısı meskun mahalle füze saldırısı düzenleyerek büsbütün insanlık dışı bir aksiyona imza attığını vurguladı.

AA


Savaş meydanında mertçe savaşamayanların kalleşçe sivillere saldırdığını belirten Kurtulmuş, şunları söylemiş oldu:

“Çevredeki yıkıntılar, kirli bir yüzü bütün dünyaya ifşa eden açık kanıtlardır. Buna karşın dünya bu gerçeği görmek istemedi. Savaş sırasında insanlık dışı taarruzlarıyla gündeme gelen Ermenistan’ı şiddetle telin ettiğimizi, burada asla unutulmaması gereken bir insanlık hatası işlendiğini kayıt düşmek için bugün buradayız. Ümit ediyoruz ki; vakit içerisinde bütün milletlerarası çevreler tarafınca da gereği yerine getirilerek bu kabahati işleyenler hakkında gerekli süreçler başlatılır. Ermenistan’ı bir sefer daha yaptıkları bu insanlık dışı vahşet ötürüsıyla telin ediyoruz.”

Kurtulmuş tarihi anıtları ziyaret etti

AK Parti heyeti, Gence’deki İmamzade Külliyesi’ne de ziyarette bulundu. 12 imamlardan 5’incisi Muhammed el-Bakır’ın oğlu İbrahim’in mezarının bulunduğuna inanılan türbeyi ziyaret eden heyete, Kafkas Müslümanları Yönetimi Doğu Bölgesi Temsilcisi Tahir Abbasov bilgi verdi.

Kurtulmuş, türbede Kur’an-ı Kerim okudu, dua etti. AK Parti heyeti ondan sonrasında ünlü şair ve düşünür Nizami Gencevi’nin türbesini ziyaret etti.
 
Üst