Olimpik Anneler projesinin atletleri Tokyo’ya uğurlandı

onurnisan

New member
Katılım
22 May 2021
Mesajlar
758
Puanları
0
Konum
Ankara
Web sitesi
www.nisannakliyat.net
Dünyanın en büyük şahsi bakım ve paklık eserleri şirketlerinden olan ve Fairy, Prima, Ariel üzere markaların üreticisi Procter & Gamble (P&G), sporun sağlıklı ve özgüvenli jenerasyonlar için değerinden hareketle 2014 yılında Türkiye Ulusal Olimpiyat Komitesi (TMOK) ile birlikte Olimpik Anneler Projesini başlattı. Akabinde Türkiye’deki 30’uncu yılı olan 2017’deki bu projesini Olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil edecek 30 atlet ve annesine dayanak sunarak genişletti. P&G bugün Türkiye’deki 34’üncü yılında atletizm, güreş, halter, taekwondo, karate, okçuluk, rüzgar sörfü, badminton, yüzme, judo, bisiklet, eskrim üzere Olimpik branşlarda uğraş eden 34 sportmen ve annesine husus ve manevi olarak takviye oluyor.

P&G’nin Olimpik Anneler projesiyle desteklediği atletlerden 14’ü bayan 29’u Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’yi temsil etme hakkı kazanırken bu sportmenler ortalarında Aliye Demirbağ, Ecem Hoş, Enver Yıldırım, Konutun Demirhan, Hatice Kübra İlgün, İbrahim Çolak, Mete Gazoz, Taha Akgül, Uğur Aktaş ve Yasemin Ecem Anagöz üzere şampiyon isimler de bulunuyor. Olimpiyatların başlamasına kısa bir süre kala bu sportmenler içinden birinci kafile Tokyo’ya uğurlanırken sportmenler, kendilerinin bugünlere gelmelerini sağlayan annelerine “Olimpik Anneler” pankartlarıyla selam verdiler.

“Umutlarımız atletlerimizle birlikte, artık “Umutla Tokyo’ya” diyoruz”

Maksatlarının kurumsal vatandaşlık başlıkları ile büyümek olduğunu, yarınlara lakin bu türlü daha yaşanabilir bir dünya bırakabileceklerini söyleyen P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya İdare Konseyi Lideri Tankut Turnaoğlu, bilhassa eğitim, sıhhat ve spor odaklı projeleriyle çocukların ve gençlerin özgüven gelişimlerine dayanak olduklarını söylemiş oldu. Turnaoğlu “Spor, yarınları uygunlaştırma gayemiz doğrultusunda araçlarımızın başında geliyor. Sağlıklı ve keyifli bir toplum, spor yapmakla yakından bağlı. Bu kapsamda Türkiye’de ve dünyada uzun soluklu projelerimiz ve sponsorluklarımızla spora takviye vermeyi sürdürüyoruz. Bunu yaparken de kendimizi tanınan branşlarla sınırlandırmıyoruz. Olimpik Anneler projemizle Türkiye’de epeyce bilinmeyen olimpik sporları yapan gençlerimize dayanak oluyoruz. 2014 yılında başlatmış olduğumız Olimpik Anneler projemiz, Türkiye’de spor külçeşidinin gelişmesi ve çocukların spora yönlendirilmesini amaçlayan, tüm spor kollarını kapsayıcı bir proje ve merkezinde de “anneler” yer alıyor. Zira çocuğun ömründe en kıymetli figür anne ve annelerimizi desteklersek, önyargılarını kırmalarına katkıda bulunur ve yüreklendirirsek, çocuklara ve gençlere en büyük dayanağı sağlayacağımızı biliyorduk” tabirlerini kullandı. Projenin bugün geldiği pozisyonda, Türkiye’deki 34’üncü senelerında 34 ulusal sporcuyu desteklediklerinin altını çizen Turnaoğlu, “Sporcularımız içinden 29’u ise Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi temsil etmek için Olimpiyat vizesini aldı ve biz de onları Olimpiyatlara uğurlarken, onları bugünlere getiren annelerine bir hürmet duruşu olması için “Olimpik Anneler” pankartlarıyla ufak bir uğurlama düzenledik. bununla birlikte atletlerimize olan inancımızı da bir defa daha bir dahalemek istedik, umarım kendilerine bir nebze de olsa moral aşılayabilmişizdir. Biz atletlerimize güveniyoruz ve en uygununu yapacaklarına gönülden inanıyoruz. Umutlarımız atletlerimizle birlikte ve Olimpiyatlara çok kısa bir süre kaldı. Bu niçinle artık “Umutla Tokyo’ya” diyoruz” diye konuştu.

“Annem benim için epeyce fedakarlık yaptı ve bana her vakit inandı”

Kendisine her vakit maksatlar koyduğunu belirten İbrahim Çolak “İlk amacım Ulusal Takım’a girebilmek, ikincisiyse Avrupa Şampiyonası’nda madalya kazanmaktı. Bunları başardıktan daha sonra 2019 yılında Dünya Şampiyonu olarak 3’üncü gayemi de başardım. Artık önümde amaçlarımın en büyüğü var, o da Olimpiyat Oyunları’na katılıp madalya almak. İnşallah Tokyo’da onu da başaracağım. Bu yoldaki en büyük destekçim ise annem. Annem benim için hayli fedakarlık yaptı ve bana her vakit inandı. Annelerimizi odağına alan Olimpik Anneler projesiyse bana ve tüm atletlere fazlaca büyük bir manevi dayanak sunuyor, Tokyo’ya umutla bakmamızı sağlıyor. İşte bu motivasyonun manevi pahası ölçülemez” dedi.

Rio 2016 Olimpiyat Oyunları’nda Altın Madalya’ya ulaşarak tüm Türkiye’yi gururlandıran Taha Akgül ise şu biçimde konuştu: “Benim en büyük gayem kürsünün en üst basamağına ikinci kere çıkmak. Bunu bir kere başardım ve bir daha başarabilirim lakin mindere çıktığınız anda sizi her ne kadar yüzbinlerce insan izlese de aslında orada tek başınasınız. Tam bu noktada aldığınız manevi dayanak sizin için epey kıymetli bir yer tutuyor. Bu niçinle ailemin beni tribünden izlediğini bilmek ve annemin bana dua etmesi benim için katiyen fazlaca kıymetli bir itici güç. Türkiye Ulusal Olimpiyat Komitesi iş birliği ile hayata geçirilen ve anneleri, çocuklarına takviye olmaları konusunda motive eden bir proje olan Olimpik Anneler projesiyle ailem, P&G yardımıyla hayatlarının en hoş deneyimini 2016 Rio Olimpiyatlarında yaşadılar. kimi vakit ailemle Rio’daki bu anılarımızı konuşuyoruz. Onları dinlerken bu anıların, hakikaten de onların hayatlarındaki en özel anlar olduğunu anlıyorum. ötürüsıyla P&G’nin bilhassa annem ve benim hayatımdaki yeri büyük. Bana güvenmeleri ve 2016 Rio Olimpiyat Oyunlarına sponsor olmaları bizim için epey değerliydi. Artık Olimpik Anneler projesiyle bir defa daha Umutla Tokyo’ya, Olimpiyat Şampiyonluğuna ilerliyoruz. İnşallah o sevinci yeniden bir arada yaşamak nasip olur” dedi.

İşte o 29 atlet

P&G’nin Olimpik Anneler ile desteklediği ve Tokyo’da düzenlenecek Olimpiyat Oyunları’na katılarak Türkiye’yi temsil edecek atletleri; Ecem Hoş, Dilara Uralp, İbrahim Çolak, Neslihan Yiğit, Ahmet Örken, Buse Naz Çakıroğlu, Busenaz Sürmeneli, Batuhan Çiftçi, Nazlı Savranbası, Bilal Çiloğlu, Mete Gazoz, Yasemin Anagöz, Hatice Kübra İlgün, Nafia Kuş, Berkay Ömer Öğretir, Necati Er, Yasemin Adar, Cenk İldem, Konutun Demirhan, Özkan Baltacı, Taha Akgül, Süleyman Atlı, Meryem Bekmez, Serap Özçelik Arapoğlu, Uğur Aktaş, Eray Şamdan, Unsur Özyüksel ve Salih Korkmaz’dan oluşuyor.

Hibya Haber Ajansı
 
Üst