Osmanlı diyarı Safranbolu’da hafta sonu rahmeti

Pinar

Global Mod
Global Mod
Katılım
25 Mar 2021
Mesajlar
1,999
Puanları
36
Osmanlı diyarı Safranbolu‘da hafta sonu rahmeti

KARABÜK – UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve “en uygun korunan 20 kent” içinde bulunan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde hafta sonu rahmeti yaşanırken, yabancı turistlerde esnafın yüzünü güldürmeye başladı.

Osmanlı periyodundan kalma han, hamam, cami, çeşme ve köprülerin yanı sıra klasik konakların bulunduğu tarihi kente gelen yerli-yabancı turistler hoş vakit geçirmek üzere hafta sonu tatillerini Safranbolu’da geçirmeyi tercih etti. Tarihi kentte Kurban Bayramı ile birlikte başlayan yoğunluk esnafa umut olurken, yerli turist olarak gurbetçilerin yoğunluğu görülüyor. Gün geçtikçe yabancı turistlerde de artışın görüldüğü Safranbolu, arap turistlerinin de dikkatini çekmeye başladı.

Esnaflardan İsmail Yılmaz, tarihi ilçede hafta sonu yoğunluğunun bilhassa bayramdan daha sonra artığını, hafta içi de kalabalık olduğunu söylemiş oldu.

Pandemi ötürüsıyla gurbetçilerin geçen yıl gelemediğini hatırlatan Yılmaz, “Bu yıl çok onların kalabalığını görüyoruz. Bu ortada arap turistlerde var” dedi.

Yılmaz, “Pandemi daha sonrasında Uzakdoğulu turistlerin değerini anlamış olduk. Mumla arıyoruz şuanda. İnşallah sonbahara kadar devam ederse kışın açığını kapatırız gibime geliyor” tabirlerini kullandı.

“Aşılamadan daha sonra Safranbolumuz bir yoğunluğa kavuştu”

Nurhayat Yüksel ise aşılamanın akabinde Safranbolu’nun yoğunluğa kavuştuğunu belirterek şunları söylemiş oldu: “Buralar sessiz, sakin bir yerdi. Hayvanlardan öteki kimse yoktu. Aşılamadan daha sonra Safranbolumuz bir yoğunluğa kavuştu. Gurbetçi konuklarımız de var. Bayramı anlatamam, görmeniz lazımdı. Çok hoş bir kalabalık vardı. Esnaf biraz nefes aldı. bir daha devam ediyor yoğunluğumuz. Tek bir eksiğimiz var. Maske eksikliğimiz var. İnsanlarda biraz hassas olup maskeleri ile gezebilse daha da âlâ olacak. Bundan daha sonra da inşallah bu biçimde bir kalabalık bekliyoruz. Bakıyoruz Araplar geliyor, Ruslar, Avustralyalılar geliyor. Bilhassa bu hafta epey yoğunluktu. Onları görür görmez biz daha fazlaca sevindik. En azından para harcıyorlar. Safranbolu’ya biraz daha döviz bırakabilirler diye düşünüyoruz. İnşallah bu biçimde devam eder.



Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Rıdvan Bostancı
 
Üst