Pasaportsuz da mümkün! İşte kimlikle seyahat edebileceğiniz 5 ülke

GeziForum

Global Mod
Global Mod
Katılım
14 Şub 2021
Mesajlar
37
Puanları
1
Evet, vizesiz seyahat üzere pasaportsuz seyahat de mümkün…

Yurt dışı tatillerine çıkmak isteyenlerin en hayli vakit alan süreçleri, pasaport ve vize süreçleridir. Bu süreçlerle uğraşmadan tatil yapmak isteyenlerin ise pasaport ve vize almadan, sadece kimlikle giriş yapabilecekleri ülkeler bulunmaktadır.

Konsolosluğa gitmeden, vize fiyatı ödemeden, pasaport yenilemeden özetlemek gerekirsesı ekstra para masraftan ucuza yurt dışı tatili yapmak için bu ülkeleri de gezilecek yerler listenize ekleyebilirsiniz.

Fakat çipli kimlik kartı mecburiliği ile birlikte, hudut kapısında verilen yurt dışı çıkış formunun eksiksiz doldurulması ve yurt dışı harcının yatırılmış olması pasaportsuz seyahat için gereklidir.

Hangi ülkelere pasaportsuz gidiliyor diye merak edenler için listemizi hazırladık.


KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ

Yavru Vatan KKTC, Türk vatandaşlarından pasaport istemiyor. 30 güne kadar vize almaya ihitiyaç duymadan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni keşfetmeye yeni çipli kimlik kartınızı göstererek gidebilirsiniz. Eski ve fotoğrafsız kimlikler artık KKTC girişlerinde kabul edilmemektedir.

KKTC’nin başkent’i Lefkoşa’ya gidebilir, dilerseniz buradan Girne, Gazimağusa, Karpaz, Güzelyurt üzere adanın turistlik noktalarına geçiş yaparak tatilinizi unutulmaz kılabilirsiniz.


UKRAYNA

Ukrayna’da Türk vatandaşlara kapısını pasaportsuz ve vizesiz açanlardan.

180 gün ortasında 90 güne kadar giriş müsaadesi veren Ukrayna’ya şayet pasaport almadan seyahat etmek istiyorsanız yeni tip fotoğraflı ve çipli kimlik kartınızın olması gerekmektedir.

Kyiv, Lviv ve Odessa tipleriyle hem tarihi tıpkı vakitte ekonomik bir tatil yapabilirsiniz.


GÜRCİSTAN

Turist olarak Gürcistan’ı ziyaret etmek isterseniz 1 yıla kadar ülkeye vizesiz giriş yapabilirsiniz. Ayrıyeten pasaportsuz cinslere katılabilir, yalnızca kimlik göstererek seyahat edebilirsiniz. Yalnız sadece yeni fotoğraflı ve çipli kimlik kartı sahiplerinin pasaport olmadan ülkeye giriş yapabileceğinin altını çizmekte yarar var.

Kafkasya’nın güneyinde bulunan tarihi ve turistik yerleri ile meşhur Gürcistan, zevkli bir tatil rotası olabilir.


AZERBAYCAN

3 Haziran 2020 tarihindeki Resmi Gazete’de yayımlanan bildiriyle Türkiye ile olan vize uygulaması kaldırılan Azerbaycan’a vize almadan, pasaport göstermeden yalnızca yeni tip fotoğraflı ve çipli kimlik belgenizle seyahat edebilirsiniz. Bu vize muafiyetine bağlı olarak iki ülke vatandaşları 90 günü aşmamak kaydıyla pasaportsuz giriş-çıkış yapabilirler. 90 günü aşan durumlarda ise ikamet müsaadesi başvurusu mecburidir.


MOLDOVA

Türk vatandaşlarının çipli kimlik kartıyla vize almadan seyahat edebilecei son ülke Moldova. 90 günü aşmayacak seyahatleriniz için vize muafiyetinden yararlanarak ülkeye giriş yapabilirsiniz. Şayet 90 günü aşacak bir seyahat planınız var ise sahip olduğunuz pasaport çeşidine nazaran Moldova vizesi almanız gerekebilir.
 
Üst