“Pembe tulumlu” arıcı, ürettiği organik balı kendi markasıyla satıyor

Pinar

Global Mod
Global Mod
Katılım
25 Mar 2021
Mesajlar
2,011
Puanları
36
Mersin’de, aile mesleği olan arıcılığı 23 yıldır sürdüren ve pembe tulumuyla dikkati çeken İlknur Çakmak, markalaştırdığı balını Bayan Üretici Pazarı’ndaki müşterileriyle buluşturuyor.

Yenişehir ilçesinde yaşayan 43 yaşındaki Çakmak, güçlü floraya sahip Buyruklar Mahallesi’nde 400 kovanıyla klasik arıcılık mesleğini sürdürüyor.

Pembe tulumunu giyerek sabahın erken saatlerinde kovanlarını ziyaret eden Çakmak, ürettiği organik balın yanı sıra arı sütü, poleni ve ekmeği ile propolisleri itinayla topluyor.

Çakmak, “İlknur’un Arı Çiftliği” ismiyle markalaştırdığı mamüllerini de Mezitli ilçesindeki Bayan Üretici Pazarı’nda satıyor.

“Arıların içerisinde çalışmak bana terapi üzere geliyor”

Bayan teşebbüsçü İlknur Çakmak, AA muhabirine, aile mesleğini 23 yıldır sürdürdüğü söylemiş oldu.

Eşinin ve kızlarının da kendisine dayanak olduğunu aktaran Çakmak, 100 kovanla başladığı aracılıkta şu an 400 kovana ulaştığını belirtti.

Eserlerinde hiç bir katkı unsurunun bulunmadığını lisana getiren Çakmak, “Arıların içerisinde çalışmak bana terapi üzere geliyor. Arıların yaptığı aşılamanın tabiata faydalı olduğunu bildiğim için de keyifli oluyorum. Hakikat eser üretiyorum. Ürettiğim eserleri hakikat kullandırtmak ismine hedeflerim var. Kendimin ve çocuklarımın yemediği bir şeyi diğerine yedirmeyeceğime dair kendime kelam vermiştim. Bunun için çalışmaya devam ediyorum.” diye konuştu.

Çakmak, mamüllerini 2 yıl evvel müşterilerinin teklifiyle “İlknur’un Arı Çiftliği” olarak markalaştırdığını söylemiş oldu.

-“kimi vakit talebe yetişemiyorum”

Eserlerine talebin epey güzel olduğunu kaydeden Çakmak, şu biçimde devam etti:

“İnsanların bana daha güzel ulaşabilmesini istiyordum. İnsanların eser alırken ‘Biz şu markadan alıyoruz’ demeleri zoruma gittiği için kendi markamı kurmak istedim. ‘İlknur’un Arı Çiftliği’ ismiyle 2 yıl evvel markamı kurdum. Beşerler ‘İlknur kim?’ diye sorduğunda, ‘İşte o İlknur benim, üreten de markanın sahibi de benim’ diyorum. Eserlere gelen talepten çok mutluyum. Hatta kimi vakit talebe yetişemiyorum.




Kaynak: Anadolu Ajansı / Gül Meltem Pak
 
Üst