Portekiz Golden Visa faydaları

GeziForum

Global Mod
Global Mod
Katılım
14 Şub 2021
Mesajlar
37
Puanları
1
2022 yeni Portekiz Golden Visa maddeleri hâlâ yatırımcı ve ailesi için değerli yararlar sunmaya devam etmektedir.

Portekiz’de Yatırım Yaparak Nasıl Avrupa Vatandaşlığı Alınır?

Portekiz’de yatırım yaparak Golden Visa oturum programına dâhil olunabilir ve Portekiz Vatandaşlığı alınabilir. Vatandaşlık Veren Ülkeler içinde Portekiz kıymetli avantajlar sunar zira Portekiz Vatandaşlığı demek Avrupa Birliği Vatandaşlığı demektir. Portekiz pasaportuna sahip bir kişi tüm Avrupa Birliği ülkelerinde yaşayabilir, çalışabilir, her türlü sıhhat ve eğitim hizmetlerinden faydalanabilir.


İkili Vatandaşlık Nedir?

İkili Vatandaşlık kişinin birden çok devletin vatandaşlığına sahip olma durumudur. Portekiz İkili Vatandaşlık Veren Ülkeler içindedır. Yani Portekiz Vatandaşlık almak Türk vatandaşlığından çıkmak şartını doğurmaz. Çift Vatandaşlık Avantajları iki devlet için de geçerlidir. İkili vatandaşlığa sahip kişi iki ülkenin de avantajlarından faydalanabilir. Örneğin Türkiye’den emeklilik hakları devam ederken Ab Vatandaşlığı bireye 26 Schengen ülkesinde yaşama, çalışma ve sağlık-eğitim hizmetlerinden yaralanma hakkı tanır.

Portekiz’e Yatırım Yapmanın Sağlayacağı Yararlar Nelerdir?

•Portekiz’de yaşama, çalışma ve okuma hakkı,

•Schengen Bölgesi’nde vizesiz dolaşma özgürlüğü,

•Portekiz sıhhat sisteminden yaralanma hakkı,

•Beş yılın sonunda ailece Portekiz vatandaşlığına başvurma hakkı.

Portekiz’e yatırım yaparak Golden Visa Portekiz oturum programına başvurulabilir.

Golden Visa Nedir?

Yatırım karşılığında bir Avrupa Birliği ülkesinde ailece müddetli oturum almaktır.


Portekiz Golden Visa Nedir?

Portekiz Yatırım karşılığında Golden Visa Başvurusu kabul etmektedir. Lakin yatırımcı Portekiz Golden Visa maddelerine göre beş farklı yatırım imkanından birini seçerek Golden Visa Başvurusu yapabilir. Gayrimenkul seçeneğinde dört farklı kategori vardır. Bunlara ek olarak yatırım fonu satın alarak da Golden Visa Başvurusu yapmak mümkündür. Bu seçeneklerin hepsinde de süreç ve kazanılan haklar birebirdir. Kişi yalnızca kendine uygun olan yatırım konusunda bir seçim yapmış olur.

Golden Visa müracaat sahibi aile birleşimi yoluyla bakmakla yükümlü olduğu aile bireylerini de bu programa dâhil edebilir. bu biçimdece tek bir yatırımın şemsiyesi altında bir epey kişi Portekiz Golden Visa haklarından faydalanabilir. Golden Visa Portekiz programına dâhil olmuş tüm aile fertleri beş yıl boyunca yılda en az 7 gün Portekiz’de bulunmalıdır. Beş yıl daha sonra Portekiz Vatandaşlığı başvurusu yapmak mümkün olacaktır. Öbür ülkelerin Golden Visa programlarıyla karşılaştırıldığında Portekiz En Kolay Vatandaşlık Veren Ülke pozisyonundadır.

Portekiz’de Gayrimenkul Satın Almak Kolay mıdır?

Portekiz’de gayrimenkul satın almak prosedür bakımından kolay olsa gerekdir. Aşikâr evrelerden geçerek ve kurumsal bir hukuk danışmanlığı alarak inançlı bir biçimde ilerlenebilir ve süreçler sonuçlandırılır. Lakin, Portekiz Emlak Danışmanlığı almak elzemdir. Portekiz’in lokal emlak piyasasındaki aktüel bilgilere, yanlışsız yatırım seçenekleri konusunda yönlendirebilecek alt yapıya ve donanıma sahip bir kuruluşla ilerlenmelidir. Portekiz Golden Visa alanında uzman EUPorto doğuştan Portekizli-Türk olmanın ve çeyrek asırlık Avrupa finans/gayrimenkul alanlarında tecrübeli alt yapısıyla Portekiz Yatırım Danışmanlık konusunda muteber, şeffaf ve kârlı yatırımları Golden Visa yatırımcılarıyla paylaşır, Portekiz’deki kuvvetli partnerleriyle Golden Visa süreçlerini sonuçlandırır. Portekiz Golden Visa konusunda danışmak için etkinliklerimiz sayfasından fiyatsız teğe bir görüşme talep edilebilir.
 
Üst