Rusya’da uçak düştü: 9 kişi ömrünü kaybetti

odakulebuda

New member
Katılım
26 Eki 2020
Mesajlar
1,951
Puanları
0
Rusya’da uçak düştü: 9 kişi ömrünü kaybetti Rusya’da paraşütçüleri taşıyan bir uçağın motorunda meydana gelen arızanın akabinde düşmesi kararı 9 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi yaralandı.

Rusya’nın Sibirya Federal Bölgesi’nde bulunan Kemerovo’da Ordu, Havacılık ve Donanma ile İstekli İşbirliği Topluluğu’na (DOSAAF) ilişkin Let L-410 tipi çift motorlu bir uçakta arıza meydana geldi. Motorlardan birinden yaşanan arızanın akabinde uçağın acil inişe geçtiği sırada düştüğü bildirildi. DOSAAF tarafınca yapılan açıklamada, paraşüt atletlerinin bulunduğu uçakta şu ana kadar 9 kişinin ömrünü kaybettiği, 15 kişinin de yaralandığı aktarıldı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan 4’ünün sıhhat durumunun kritik ağır olduğu açıklandı.
Batı Sibirya Ulaştırma Soruşturma Dairesi de can kaybı sayısını doğrulayarak ölenler içinde 2 pilotun bulunduğunu, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını deklare etti.

Uçağın düştüğü noktada Rus savcılık ünitelerinin inceleme yapmaya başladığı öğrenilirken, uçağın tüm modüllerinin toplandıktan daha sonra teknik inceleme yapılacağı aktarıldı.
 
Üst