ŞİDDETLİ YAĞMURUN VURDUĞU MANAVGAT’TA HASAR TESPİTİ BAŞLADI

ffalivvv

New member
Katılım
13 Nis 2021
Mesajlar
521
Puanları
0
MANAVGAT, ANTALYA (DHA) – Antalya‘nın Manavgat ilçesinde tesirli olan sağanak yağış, tarım alanları ve bir tatil köyüne ziyan verdi. Su düzeyinin en az 50 santimetre yükseldiği tatil sitesinde çekilen sudan geriye çamur kalırken seralarda da su birikintileri tahliye ediliyor. Manavgat Ziraat Odası Lideri Rasim Metin, “Ormanlık alanlar büsbütün yandığı için yağmur suyu olduğu üzere derelere akıp taşırdı” dedi.

Antalya’nın Manavgat ilçesinde 3 gündür tesirli olan sağanak yağış niçiniyle fazlaca sayıda tarım yeri, konut ve iş yerlerinde su baskınları yaşandı. Orman alanında metrekareye 150 kilogram yağışın düşmesiyle birlikte birtakım dereler taştı. Karpuzçayı deresinin taşması kararı 171 villanın bulunduğu tatil köyü su altında kaldı. Villaların taban katında 50 santimetreyi bulan su birikintileri oluştu. Birtakım arabaların içine çamurlu su dolması niçiniyle maddi hasar meydana geldi.

SU ÇEKİLDİ GERİDE ÇAMUR KALDI

Yağmurun bu sabah tesirini yitirmesiyle bir arada biriken su süratle çekildi. Çamur birikintisinin geride kaldığı dikkati çekerken tatil köyünün idare ofisindeki mobilyalar da çamurlu sudan ziyan gördü. Manavgat Belediyesi elektrikleri kesilen tatil köyünde yaşayanlara besin ve ısınma muhtaçlıklarını karşılamak için takviye gönderdi.

Tatil

‘ORMANLIK ALANLAR YANDIĞI İÇİN YAĞMUR SUYU DERELERE AKTI’

Manavgat genelinde ziyan bakılırsan tarım alanlarıyla ilgili hasar tespit çalışmaları da başladı. Manavgat Ziraat Odası Lideri Rasim Metin üreticilerin ziyanını sera ve tarlalarını tek tek ziyaret ederek tespit ediyor. Manavgat Tarım İlçe Müdürlüğü takımları de hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor. Yeniköy Mahallesi’nde 16 dönümlük ejder meyvesi serası da taşan deler niçiniyle su altında kaldı. Suyun çekildiği ve az ölçüde kalan suyun tahliye süreçlerinin devam ettiği görülürken Manavgat Ziraat Odası Lideri Rasim Metin, “15 günlük müddette Manavgat etrafı ağır yağış aldı. Orman alanlarının büsbütün yanması niçiniyle ağaç kalmadığı için su bir anda dere ve havzalara yükleniyor. Ağaç ve kol modülleri gelip tahliye köprülerini tıkıyor. Köprüçayı, Karpuzçayı ve Nifrit dereleri taştı. Tarım alanları ve narenciye bahçelerimizi su bastı” diye konuştu.

Hasar tespitin sürdüğünü fakat zararın büyük alanda meydana geldiğini de anlatan Lider Metin, tarım sigortalarının üreticilere can suyu olduğunu da kaydetti.

16 dönümlük serası su dolan ejder meyvesi üreticisi Adnan Acar, “zararın boyutunu şu anda tespit etmek mümkün değil. Yalnızca 1 dönümlük alanın maliyeti 250 bin lira. İçerisinde fide maliyeti yok. Ziyanımız büyük” dedi.


Demirören Haber Ajansı – Son Dakika Haberleri
 
Üst