Sputnik yöneticisi Margarita Simonyan’dan skandal kelamlar: Kars ve Ağrı Dağı’nın Rusya’ya geri dönmesini istiyorum

odakulebuda

New member
Katılım
26 Eki 2020
Mesajlar
1,951
Puanları
0
Sputnik yöneticisi Margarita Simonyan’dan skandal kelamlar: Kars ve Ağrı Dağı’nın Rusya’ya geri dönmesini istiyorum Rus medya kuruluşları Sputnik ve Russia Today (RT) Genel Yayın Direktörü, Margarita Simonyan, 3 Ekim 2021 tarihinde Rus devlet televizyonu Rossiya-1 kanalı canlı yayınında skandal açıklamalarda bulundu.

EMPERYAL MAKSATLARINI GÖZLER ÖNÜNE SERDİ

Simonyan hadsiz yorumlarda bulunarak Türkiye’nin toprak bütünlüğüne yönelik tabirler kullandı.

Simonyan, “Kars ve Ağrı Dağı’nın Rusya’ya geri dönmesini istiyorum. Utanç verici Kars Antlaşmasına kadar buralar, Rusya’ya aitti… Ben emperyal Rus şuuruna sahip bir beşerim. Daha evvel Rusya’ya ilişkin olan her şeyi geri almak isterdim (!). Daha da utanç verici olan Brest-Litovsk Mutabakatı’na nazaran verilenleri de… bu biçimde ülkemizin nüfusunun yüzde 30’unu ve büyük toprak kesimimizi diğerlerine verdik. Ağrı Dağı, Ermenistan’ın ana sembolüdür…” dedi.

KARS’IN RUS İŞGALİNDEN KURTULUŞU

43 yıl Rus işgalinde kalan Kars, Doğu Cephesi kumandanı Kazım Karabekir Paşa’nın buyruğundaki kuvvetlerin 28 Ekim 1920’de harekete geçmesi ve 9’uncu Kafkas Tümeni’nin kente girmesiyle, 30 Ekim 1920’de düşman işgalinden kurtarıldı. Kâzım Karabekir Paşa, Doğu Cephesi Kumandanı olarak Kars’ı kesin olarak Türk anavatanına bir daha kazandırdı.
 
Üst