Tohum Otizm Vakfı Sınıf Donanımı Projesi Kapsamında, Ankara’da özel eğitim sınıfının açılışı gerçekleşti.

Ryan

Global Mod
Global Mod
Katılım
25 Eyl 2020
Mesajlar
13,304
Puanları
36
Tohum Otizm Vakfı Sınıf Donanımı Projesi Kapsamında, Ankara’da özel eğitim sınıfının açılışı gerçekleşti.
Tohum Otizm Vakfı tarafınca Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB) tanısı olan çocuklar ve gençlerin, tek devaları olan eğitime ulaşmalarını sağlamak, çağdaş toplum şartlarında hayatlarını sürdürebilmelerine yönelik ihtiyaçlarını karşılamak ve gereksinimi olan devlet okullarına malzeme dayanağı sunmak gayesiyle yürütülen Sınıf Donanımı Projesi kapsamında gereç donatılan 121. özel eğitim sınıf açılışı Ankara’da hayırsever Soner Keskiner dayanağıyla Mamak Büyükşehir Anfa Ortaokulu’nda gerçekleşti.

Hayırsever Soner Keskiner
takviyesi ve Ankara Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen özel sınıfın açılış merasimine, Mamak RAM Müdür Yardımcısı Hasret Görür ve Tohum Otizm Vakfı Eğitim AR-GE Yöneticisi Neslihan Canpolat Çığ katıldı.

Tohum Otizm Vakfı tarafınca özel eğitim sınıflarının ülkü hale getirilmesi gayesiyle hayata geçirilen Sınıf Donanımı Projesi kapsamında kişisel & kurumsal gönüllülerin dayanağıyla bugüne kadar; İstanbul, Diyarbakır, Batman, Mardin, Artvin, Antalya, Balıkesir, Muş, Van, Bursa, Ankara, Ardahan, Manisa, Şanlıurfa, Muğla ve Konya üzere Türkiye’nin dört bir yanındaki vilayetlerde 121 özel eğitim sınıfı açılmış, ayrıyeten ailelere ve öğretmenlere yönelik özel eğitimler verilmiştir.

Tohum Otizm Vakfı Hakkında:

Tohum Türkiye Otizm Erken Teşhis ve Eğitim Vakfı, “Otizm Spektrum Bozukluğu” olan çocukların erken teşhisinin konulması, özel eğitimi ile topluma kazandırılmasına öncülük edilmesi ve bunun yurt çapında yaygınlaştırılması emeliyle, kar hedefi gütmeyen ve kamu faydasını gözeten bir sıhhat ve eğitim vakfı olarak 15 Nisan 2003 tarihinden bu yana çalışmalarını yürütmektedir.


Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

ALINTIDIR
 
Üst