Van’daki otellerde ‘Muhteşem Cuma’ yoğunluğu

ffalivvv

New member
Katılım
13 Nis 2021
Mesajlar
521
Puanları
0
VAN (İHA) – Dünyaca ünlü markaların başlattığı ‘Muhteşem Cuma’ indirimlerinden yaralanmak isteyen İranlı turistler, akın akın geldikleri Van‘da otelleri doldurdu.

Dünyaca ünlü markaların başlattığı ‘Muhteşem Cuma’ indirimlerinden yaralanmak isteyen İranlı turistler, Kapıköy Gümrük Kapısı’ndan Van’a gelmeye başladı. Dün itibariyle kapıda yoğunluğa niye olan İranlı turistler, 3 gün sürecek olan indirim günlerinden yaralanmak için geldikleri kentte otelleri doldurdu. İranlı turistler, Van’ı hayli sevdiklerini ve alışveriş yapmak için bu fırsatı değerlendirdiklerini belirtirken, otellerin yüzde 100 doluluk oranına ulaşması ise Vanlı turizmcileri sevindirdi.

Mükemmel Cuma niçiniyle Van’da tüm otellerin dolduğunu belirten Royal Berk Hotel Genel Müdürü Ebru Yeşilağaç, ‘Muhteşem Cuma’ dedikleri 25 Kasım’ın İranlı turistler için bol eğlenceli, alışveriş ve tatil manasına geldiğini, Vanlı turizmciler için de hoş ve ağır geçen bir vakit olduğunu söz ederek, “Bu bizim için hayli hoş bir aktiflik oldu. Konuklarımızın ağır biçimde gelmesi, turizmcileri ve ötürüsıyla esnafımızı hoş taraftan etkiliyor. Onlar için hem tatil tıpkı vakitte alışveriş istikametinden hoş ve keyifli bir vakit oluyor. Vilayetimizdeki tüm otellerimiz yüzde 100 doluluk oranına sahip. Umarım daima bu biçimde devam eder” dedi.

Taht Palace Hotel Genel Müdürü Celalettin Başak ise İran’da ‘Black Friday’, Türkiye’de ‘Muhteşem Cuma’ olarak isimlendirilen indirim günü olduğunu belirterek, “Bugünü bütün otellerin dolu olduğu, esnafın yüzünün güldüğü bir gün olarak kabul ediyoruz. Şu anda oteller büsbütün dolu ve 4 gün boyunca boş yerimiz yok. Bizler İranlı konukların gelişlerini memnuniyetle karşılıyoruz” tabirlerini kullandı.

İranlı konukların Van için şayet olmazsa olmaz olduğunun altını çizen Başak, “İranlılar bizim için her vakit değerli konuklarımızdır. Onları nitekim çok seviyoruz. Onlarda cümbüş, alışveriş ve konaklama için Van’a geliyorlar. Ayrıyeten İran’a yakın olmasından kaynaklandığı için kentimizi tercih ediyorlar. Zira ortamızda 100 kilometrelik bir yol var. Bu da onları memnun ediyor. Van için İran şayet olmazsa olmazdır. Son iki yıldır pandemi niçiniyle bütün oteller kapalıydı ve hayli sıkıntı durumdaydılar. Fakat İran kapısının açılmasıyla birlikte önemli bir hareketlilik var. ötürüsıyla bizler de fazlaca mutluyuz” diye konuştu.

İranlı turistler ise Van’ın fazlaca hoş bir kent olduğunu lisana getirerek, “Biz alışveriş için geldik. Fiyatlar ucuz. Biz İranlılar Van’ı fazlaca seviyoruz, yemekleri epey hoş. Dünyada bu Cuma günü her şey indirimli oluyor. Bizlerde hem alışveriş tıpkı vakitte gezmeye geldik” dedi. – VAN


🔴
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısının 1 Aralık'ta yapılacağını bildirdi.

Sizce, asgari ücret ne kadar olacak
❓


— Haberler (@Haberler) November 25, 2021


İhlas Haber Ajansı – İktisat Haberleri
 
Üst