Yeditepe Üniversitesi’nde Mezuniyet Coşkusu

Ryan

Global Mod
Global Mod
Katılım
25 Eyl 2020
Mesajlar
13,295
Puanları
36
Yeditepe Üniversitesi’nde Mezuniyet Coşkusu
Yeditepe Üniversitesi, 8-12 Eylül tarihleri içinde, pandemi tedbirlerini alarak düzenlediği mezuniyet merasimlerinde, çağın bilgi ve teknolojileriyle donatılmış, 6 bin 500’den çok mezununu yeni hayatlarına uğurladı

Yaşadığımız güçlü süreçte orta verilen en kıymetli etkinliklerden biri de mezuniyet törenleriydi. Üniversiteler, öğrencilerin ve ailelerin hasretle beklediği bu memnun günü, tedbirler kapsamında ne yazık ki ertelemişti.

Yeditepe Üniversitesi de, 2020 ve 2021 senelerında, mezun ettiği 6 bin 500’den çok öğrencisi için ertelediği mezuniyet merasimlerini, 8-12 Eylül tarihleri içinde gerçekleştirdi. Pandemi tedbirlerinin titizlikle alındığı merasimlerde, mezunlar ve aileleri memnunluklarını paylaştı.

Yeditepe Üniversitesi’nin 13 fakültesi ve enstitülerinden son iki yılda mezun olan öğrencilerin ve pandemi tedbirleri niçiniyle sonlu sayıda aile üyelerinin katıldığı merasimlerde heyecan ve coşku hâkimdi.

Yeditepe Üniversitesi Kurucu ve Onursal Lideri Bedrettin Dalan, Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Aydın, Prof. Dr. Yeşim Ekinci ve Prof. Dr. İpek Karaaslan’ın yanı sıra fakülte dekanları, enstitü müdürleri ve öğretim üyeleri de, farklı fakültelerin farklı günlerde yapılan merasimlerine katılarak öğrencilerin mutluluğuna ortak oldu.

“Aldığınız Eğitim Zorluklarla Başa Çıkmanızı Sağlayacak”

Yeditepe Üniversitesi Kurucu ve Onursal Lideri Bedrettin Dalan, Diş Hekimliği Fakültesi mezuniyet merasiminde konuştu. Pandemi niçiniyle mezuniyet merasimlerini iki yıldır yapamıyor olmanın ıstırabını lisana getiren Bedrettin Dalan, önümüzdeki yılların daha rahat bir hayatı getirmesini umut ettiğini belirtti. Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin Türkiye’de vakıf üniversiteleri ortasına kurulan birinci diş hekimliği fakültesi olduğunu belirten Dalan, bugün gelinen noktada fakültenin ve diş hastanesinin, dünyanın JCI (Joint Commission International) akreditasyonuna sahip birinci diş hekimliği fakültesi ve diş hastanesi olduğunu söylemiş oldu. Fakültenin mezunlarının ise dünyanın her yerinde aranan profesyoneller olduğunu tabir eden Dalan, mezunların Avrupa’da da çalışma imkanı olduğunu belirtti.

“yaşamın neresinde olursa olsun önünüze bir mahzur çıkarsa sakın vazgeçmeyin” diyen Dalan, şu biçimde devam etti:

“Hedefinizi daima yüksekte tutun. Azimle çalışın kesinlikle başarırsınız. Güç bir eğitimden geçtiniz. Eminim bu güç eğitim, size hayatta karılaşacağınız biroldukça zorluğu yenecek deneyimler kazandırmıştır.”

Bilim, Akıl, Vicdan ve Ahlaktan Ayrılmayın Öğüdü

Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezuniyet merasiminde konuşan Rektör Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl de, bu olağanüstü kurallarda eğitimlerini alarak mezun olan tıp fakültesi öğrencilerinin epeyce değerli bir deneyim kazandıklarına dikkati çekti. Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, “bu vakitte hepimiz epey zorlandık lakin en hayli zorlanan öğrencilerimiz oldu. İnanıyorum ki en düzgün biçimde yetiştiniz. Üniversitemizi ulusal ve memleketler arası arenada en yeterli biçimde temsil edeceğinizi biliyorum ve inanıyorum ki kendinizi istediğiniz üzere gerçekleştireceksiniz. Sizlere bilimden, akıldan, vicdan ve ahlaktan ayrılmadan mesleğinizi en yeterli biçimde gerçekleştirmenizi öğütlüyorum. Zira biz kendimizi artık size emanet ediyoruz. Bundan daha sonra bizim çizdiğimiz bu yolda siz ilerleyeceksiniz. Şunu da bilin ki, üniversite olarak her vakit yanınızdayız. Yolunuz açık olsun…”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

ALINTIDIR
 
Üst