Yeşil Muzun Sıhhate Olumlu Tesirleri Nelerdir?

Osman

Global Mod
Global Mod
Katılım
25 Mar 2021
Mesajlar
88
Puanları
6
Muzun yeşil olarak tüketilmesi ülkemizde epey tercih edilmese de aslında çok yararlıdır. Çoklukla marketlerde ve manavlarda olgunlaşmış ve sararmış muzlara rastlamamız bizi muzun bu türlü tüketileceğine kanaat getirmemize sebep olmuştur. Lakin yeşil muz daha uzun müddet tok tutması ve sararmış muzlara nazaran daha lifli yapıya sahip olması ve sindirim sistemine olan faydası sebebiyle beslenme uzmanları ve diyetisyenlerce tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

Yeşil Muz Ziyanlı Mıdır?
Yeşil muz yenir mi
sorusu ve yeşil muzun ziyanlı olduğu kanısı yanlışsız bilinen yanlışlardandır. Dünyada en hayli tüketilen meyvelerden olan muz hem yeşil olarak birebir vakitte olgunlaşmış olarak tüketilmektedir. Yeşil muzun tüketilmesi çoka kaçmamakla birlikte sindirimi destekleme özelliğine sahiptir. Yıpranan ve yorgun kasların süratli bir biçimde onarılması bir daha yeşil muzun içerdiği güç ve besin kıymetleri ile sağlanmaktadır.

Yeşil muzun tüketilmesi sırasında çoka kaçılması;

  • Karın ağrısı,
  • Kilo artışı,
  • Diyabet
Üzere rahatsızlıklara yol açtığı düşünülse de her gün bir adet yeşil muz tüketmek ziyandan fazlaca sıhhatinize yarar sağlayacak ve kabızlık ve bağırsak sisteminizin hakikat çalışmasına yardımcı olacaktır. Yeşil muz kızartması da meyve ile ortası olmayan fakat tatlı severlerin damak tadına hitap eden bir alternatiftir. Yeşil muzun kızartılarak tüketilmesi tadında değişikliğe sebep olmamakta ve bal ve süt ile zenginleştirilen muz pek yararlı bir besin olarak mutfaklarda kullanılmaktadır.


Yeşil Muzun Sıhhate Olumlu Tesirleri Nelerdir?
İçerdiği bol bol karbonhidrat ve güç sağlayıcı fonksiyonuyla yeşil muz kalori olarak 100-150 ortası kalori bedeline sahiptir. Ağır ve ağır tempolu işlerden daha sonra tüketilen yeşil muz kasların onarılmasında etkin olarak bakılırsav almakta ve bedene direnç sağlamaktadır. Olgunlaşmamış yeşil muz kilo denetiminin sağlanmasında kan şekeri ve kolesterolün düşürülmesinde de etkin olarak rol almaktadır. Bunlardan diğer yeşil olarak tüketilen olgunlaşmamış muz;

  • B-6 vitamin gereksiniminin karşılanmasında ve hemoglobin proteinin üretilmesinde,
  • Lifli yapısı yardımıyla sindirim sistemini düzenlemesinde,
  • Tok tutma özelliği ile kilo vermenizi kolaylaştırmada,
  • Bağışıklık sisteminin güçlenmesinde ve kan kıymetlerinizin olağan seviyede korunmasında,
  • Mide rahatsızlıkları, gastrit üzere hastalıkların önlenmesinde,
  • Kalp ritmi bozuklukları ve hipertansiyon hastalılarının güzelleştirilmesinde
Bedene sağladığı faydalar ile bilinen yeşil muz yeterli bir güç deposudur. Yeşil muzda olgunlaşmış muza bakılırsa daha fazla bulunan yüksek ölçüdeki potasyum hususu beynin işlevlerinin sağlıklı olarak fonksiyon görmesine ve kan basıncının dengelenmesine fayda sağlamakta kalp damar rahatsızlıklarında uzmanlar tarafınca tüketimi teşvik edilmektedir.
 
Üst