Bişkek’te FETÖ kuşatması: Kırgızistan’dan büyük paket mi geliyor

odakulebuda

New member
Katılım
26 Eki 2020
Mesajlar
1,951
Puanları
0
Bişkek’te FETÖ kuşatması: Kırgızistan’dan büyük paket mi geliyor Kırgızistan’daki FETÖ tertibini kuran Milletlerarası Sabat Eğitim Kurumları’nde Genel Müdürü Orhan İnandı ortadan kayboldu. İnandı’nın başşehir Bişkek’te Ulusal İstihbarat Başkanlığı (MİT) tarafınca alındığı tez eden örgüt yandaşları, Kırgızistan’ı birbirine kattı. Toplumsal medyadan örgütlenen FETÖ’cüler İnandı’nın Türkiye’ye gdolayıleceği düşünerek hareket başlattı. Türkiye’nin Bişkek Büyükelçiliği önünde toplanan FETÖ’cüler, binaya giriş ve çıkış yapan araçlara müsaade vermedi. Binayı saran örgüt sempatizanları, elçilikten çıkan araçların bagajlarına bakmak istedi. Kırgız polisi FETÖ’cüleri engelledi.




TERTİBİN BEYNİ

FETÖ’cülerin beklediği yerlerden birisi de İçişleri Bakanlığı oldu. Örgüt üyeleri yayın organları aracılığıyla bakanlık binası önünden daima canlı yayınlar yaptı. Örgüt üyelerinin bir kısmı da sloganlar atarak Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na yürüdü. FETÖ’cü öğretmenlerin organize ettiği yürüyüşe, örgüt okullarında eğitim goren öğrencilerin velileri de katıldı. Örgüt militanları ondan sonrasında İnandı’nın özel uçakla gdolayıleceğini öne sürerek Manas Memleketler arası Havaalanı’nda önünde nöbet başlattı.


Örgütün Orta Asya’daki kalesi olan Kırgızistan’a 1995 yılında giden Orhan İnandı, 2001 yılından bu yana Milletlerarası Sapat Eğitim Kurumları Genel Müdürü olarak bakılırsav yapıyor. 2010 yılında Kırgızistan vatandaşı olan İnandı, örgütün ülke genelindeki tüm mahrem yapılanmasını koordine eden kişi olarak biliniyor. İnandı’nın Türkiye’ye getirilmesi durumunda örgütün tüm yapılanmasının ifşa olacağı, bu niçinle FETÖ’nün panik içerisinde olduğu belirtiliyor.
 
Üst