Nar Kilo Aldırır Mı? Nar Kilo Verdirir Mi? Nar Şekeri Yükseltir Mi? faydaları

Osman

Global Mod
Global Mod
Katılım
25 Mar 2021
Mesajlar
88
Puanları
6
Nar, kilo vermeye yardımcı olan, sindirimi güzelleştiren ve hatta kanseri önleyen lezzetli ve sağlıklı meyvedir. Nar, ölçülü tüketilirse kilo artışı sağlamaz. Narlar sağlıklıdır ve beslenmenize eklenirse kilo vermenize yardımcı olabilir. Tüm yiyecek ve içecekler üzere nar da fazlaca fazla tüketilirse kilo aldırabilir. Narlar, kilo aldırmadan çok azaltmada daha tesirlidir.

Bugünkü yazımızda sıhhat bölümünde süratle popülerlik kazanan narın kilo vermeye olan yararlarından bahsedeceğiz. Nar birfazlaca konut bahçesinde yaygın olarak yetiştirilen Punica Granatum isimli bir çalının meyvesidir. Bu meyvenin dışı acı ve yenmez ve iç kısmı yenilebilir sulu tohum içerir. Bu tohumlar, kilo vermenize yardımcı olabilecek etkileyici bir beslenme profiliyle doludur.

Oku:


Nar Kilo Aldırır Mı?

Bir şeyin sizi şişmanlayıp şişmanlamayacağını belirlemenin en düzgün yollarından biri, içerdiği kalori ölçüsüne bakmaktır. Nar kelam konusu olduğunda, meyvenin kendisinde ve meyve suyunda kaç kalori olduğuna bakmak en güzelidir.

Nar Kilo Verdirir Mi?

Nar, kilo vermede kritik bir rol oynayan diyet lifi, antioksidanlar, temel vitaminler ve mineraller üzere biroldukça kıymetli besinle doludur. Bu meyveyi günlük diyetin bir modülü yapmak metabolizmayı güzelleştirebilir ve kilo kaybına katkıda bulunmak için sindiriminizi hızlandırabilir. Bu niçinle, narın amaçlarınıza ulaşmada faydalı olabileceği kararına varılabilir. Narlar, tesirli kilo kaybı ve kilo idaresi ile ilişkili olan diyet lifi ile doludur. Narların tokluğu artırdığı , iştahınızı bastırmak için tokluk hissini arttırdığı bilinmektedir. Uzmanlar, bunun mevcut diyet lifi niçiniyle olabileceğine inanıyor.

Araştırmalar, düşük karbonhidratlı, düşük yağlı diyetle birlikte yüksek ölçüde diyet lifi tüketmenin, besin alımında ve buna bağlı olarak bireyin genel beden yükünde bir azalma gösterdiğini göstermektedir.

Nar, doğal yağ yakıcı olarak bilinen polifenolleri bol bol içerir. Düşük kalorili bir diyet, fizikî bir idmanla birleştirildiğinde kilo kaybı ile bağlıdır. Nar, 100 gram porsiyon başına yaklaşık 83 kalori ile epey sonlu sayıda kalori sunar. Ayrıyeten, kilo vermeye yardımcı olarak insülin direncini güzelleştirdiği bilinmektedir, bu da onları diyabet hastaları için ülkü kılar.

Nar, hür radikallerle savaşabilen ve hücreler üstündeki oksidatif gerilimi azaltan en yüksek seviyede antioksidan içerir . Bir araştırma çalışmasına göre, gerekli ölçülerde antioksidan tüketmek, beden metabolizması ve kilo verme üzerinde olumlu sonuçlar göstermiştir.

Oku:


Nar Göbek Yağını Azaltır mı?

Nar, göbek yağını birkaç biçimde azaltabilir. Bedenin metabolizmasını hızlandırmaya yardımcı olan antioksidanlar içerirler. Nar tüketimi, her ikisi de obezite ile bağlı olan kolesterol ve trigliseritleri düşürür. Antrenmanın yerini hiç bir şey tutmamalıdır. Nar ve öteki sağlıklı yiyecekler, bir antrenman programına olağanüstü bir ektir. Birden fazla tıp uzmanı günde yaklaşık 20 ila 30 dakika fizikî aktivite önermektedir.

Nar Meyvesinde Kaç Kalori Var?

100 gr nar meyvesi 83 kalori içerir. Ortalama bir nar yaklaşık 282 gramdır.

Nar Meyve Suyu Kaç Kaloridir?

%100 taze nar suyu 100 gramında 54 kalori içerir. Her bir bardak nar suyu 134 kalori içerir.

Her Gün Nar Yerseniz Ne Olur?

Çok fazla uygun bir şeyin makûs bir şeye dönüşebileceğini söyleyen eski bir kelam vardır. birebir vakitte, bu mantığın her gün nar yemek için geçerli olduğunu düşünmüyorum. Her gün ölçülü olarak nar yemek, biroldukca besin ve sıhhat faydası sağlar. Her gün bir nar yemek, ölçülü olarak yaptığınız sürece aslında uygun bir şey olabilir. Gerçek meyveyi elde etmek ve koruma etmek her gün tüketmeyi zorlaştırabilir. Kolaylık açısından nar suyu tüketebilirsiniz.

Nar Şekeri Yükseltir Mi? Şeker Hastaları Nar Yiyebilir Mi?

Nar antioksidanlarla doludur. Nar, yeşil çaydan üç kat daha fazla antioksidan içerir. Bu antioksidanlar, özgür radikallerin ve diyabet üzere kronik hastalıkların niye olduğu hasarla çabada yardımcı olur. Uzmanlar, nar tohumlarının insülin hassaslığını artırmaya yardımcı olabileceğini ve bu niçinle şeker hastaları için faydalı olduğunu argüman ettiler.

Ek olarak, nar karbonhidrat bakımından da düşüktür (100 gramda 19 gram). Karbonhidratlar fazlaca süratli bir biçimde metabolize olur ve kan şekerinin yükselmesine yol açar. Bu niçinle şeker hastalarının diyetlerine düşük karbonhidratlı yiyecekleri dahil etmeleri önerilir. Narın kestirimi glisemik yükü (GL) 18’dir, bu da onu kan şekeri düzeylerini yönetmek için harika bir meyve yapar.

Kilo Aldıran Meyveler

Narın kilo alıp almadığını merak ettiyseniz, tıpkı şeyi başka meyveler için de merak ediyor olabilirsiniz. Bu kısımda kilo aldıran meyveleri paylaşalım…

Çok fazla tüketilirse şimdi her yiyecek yahut içecek kilo aldırır. Bu hem de narlar için de geçerlidir. Muhakkak bir ölçünün üzerinde yediğinizde tüm besin kıymeti kaybolur ve bedende güç olarak depolanır. Bu güç gün ortasında yakılmazsa yağa dönüşür. Bu niçinle, yaktığınızdan daha fazla kalori alırsanız, kilo alımı takip edecektir.

Kiloyu artırabilecek kimi yiyecekler:

  • Kayısı, incir, şeftali ve kuru erik üzere kuru meyveler.
  • Kuru üzüm
  • Muz
  • Mango
Sağlıklı meyvelerden kaçınmayın, yalnızca ne kadar yediğinizi ölçün. Bilhassa potasyum için her gün bir muz yiyebilirsiniz.

Narın kilo vermedeki direkt rolünü kanıtlayacak sağlam ispatlar olmamasına karşın, bu faktörler obezite idaresi için düzgün olabileceğini göstermektedir. Ayrıyeten, bedeninizi güçlendiren ve antrenman sırasında destekleyebilen folik asit ve demir üzere biroldukça temel besin hususu bakımından da yüksektir. Eforu azaltarak ve sizi enerjik tutarak, nar, kilo verme programınızı desteklemek için en yeterlisi olabilir.

Oku:


Hamilelikte Nar Yenir Mi?

Hamilelik sırasında, bir bayan beslenme ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı olan ve damak zevkini doyuran yiyecekleri tercih etmelidir. Bebek bekliyorsanız, sağlıklı meyve ve sebzeler yemeniz kıymetlidir. Nar üzere sağlıklı meyveler yemek, hamilelik sırasında size çeşitli besinler sunacaktır. Bu meyvenin sağladığı besinler bebeğinizin gelişmenine yardımcı olacağından, bu meyveyi hamileliğin birinci üç ayından itibaren diyetinize dahil edebilirsiniz. Biroldukça hekim ve beslenme uzmanı, hamilelik sırasında nar taneleri yemenin yahut nar suyu içmenin yanlış bir şey olmadığını söylüyor. Bunun için tıbbi bir delil yoktur, fakat hamilelik sırasında nar yemenin ziyanlı olabileceğini gösteren rastgele bir olay yahut ispat yoktur. Özleri tüketilmemelidir, fakat suyu tüketmek inançlıdır. Hekiminize müracaattan tüketmeyiniz.

Nar uygun bir C vitamini deposudur. Bu vitaminin gerekli bir ölçüsü, tüketilen besin hususlarından demir sentezine yardımcı olduğu için gebe bir bayan için gereklidir. Hamilelik sırasında demir açısından güçlü besinler yerseniz yahut demir desteği alırsanız, kanınızda kâfi demir depoları olacaktır. C vitamini bedeninizin demiri emmesine bile yardımcı olur. Bedeninizdeki kâfi ölçüde demir ve C vitamini, çoklukla erken doğuma yol açan demir eksikliği anemisi riskinizi azaltır.

Araştırmacılar, hamilelik sırasında nar suyunun faydalarını araştırdı. Bebeklerine intrauterin büyüme kısıtlaması (IUGR) teşhisi konan anne adayları üzerinde yapılan bir klinik araştırmanın ön bulguları, hamilelik sırasında nar suyu içmenin bebekler üzerinde gözetici tesiri olabileceğini buldu. Her gün nar suyu içen annelerden doğan bebeklerde daha uygun beyin gelişimi ve beyin yapısına yardımcı olabilir.

Oku:
 
Üst